ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πιλοτική αξιολόγηση μαθητών σε δύο γυμνάσια

πιλοτική-αξιολόγηση-μαθητών-σε-δύο-γυ-584761

Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου και το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, θα αποτελέσουν τους πυρήνες της Μαγνησίας, όπου θα γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα εφαρμοστεί σε πολιτικό στάδιο, η αξιολόγηση των μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι δύο σχολικές μονάδες εντάσσονται στη λίστα του Υπουργείου με τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί των πιλοτικών σχολείων θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις:

• Εισαγωγική επιμόρφωση από ειδικούς σε συνεργασία με τους υπεύθυνους Σχολικούς Συμβούλους σχετικά με τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και τα εργαλεία της περιγραφικής αξιολόγησης.

• Πιλοτική εφαρμογή εναλλακτικών τρόπων περιγραφικής αξιολόγησης παράλληλα με την ποσοτική αξιολόγηση/βαθμολόγηση στις τάξεις τους

• Συμμετοχή με τον ρόλο του πολλαπλασιαστή κατά την περιορισμένη επέκταση της εφαρμογής του συστήματος (π.χ. στις όμορες σχολικές μονάδες), το επόμενο σχολικό έτος 2017-18, καθώς και κατά τη γενίκευση του συστήματος μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής (από το σχολικό έτος 2018-19).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου