ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιχείρηση αποχιονισμού για κηδεία στο Ελευθεροχώρι Βελεστίνου

επιχείρηση-αποχιονισμού-για-κηδεία-σ-599294

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε χθες από συνεργεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον αποχιονισμό του δρόμου μέχρι σπίτι στο Ελευθεροχώρι, προκειμένου να γίνει νεκρώσιμος πομπή. Οικογένεια που θρηνούσε την απώλεια του δικού της ανθρώπου, αγωνιούσε και για το πώς η πομπή θα φύγει από το σπίτι, καθώς χθες σημειώθηκε νέα χιονόπτωση και το ύψος του χιονιού στην περιοχή έφθανε στους 20 πόντους.

Ο νεκρός επρόκειτο να μεταφερθεί στο σπίτι στο Ελευθεροχώρι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Μετά, συγγενείς και φίλοι θα του έλεγαν το τελευταίο αντίο συνοδεύοντας την πομπή από το σπίτι μέχρι την εκκλησία.

Ωστόσο, η νεκρώσιμη ακολουθία λίγο έλειψε να αναβληθεί, εξαιτίας του χιονιού. Άμεσα ενημερώθηκε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και με εντολή του αντιδημάρχου Δημ. Παληκάρη, συνεργείο μετέβη στο χωριό, προκειμένου να ανοίξει δρόμο μέχρι το σπίτι και να τελεστεί κανονικά η κηδεία.

Χθες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημ. Νασίκα, σημειώθηκε νέα χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να ξεκινά από τα 10 εκατοστά στα Κανάλια και να φθάνει έως τα 20 εκατοστά στο Ελευθεροχώρι.

Συνεργεία του δήμου, έδωσαν για μία ακόμη ημέρα τη μάχη για τον αποχιονισμό των κεντρικών δρόμων, προκειμένου να μη διακοπεί η λειτουργία του δήμου. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφτηκαν στο δρόμο προς Καλαμάκι όπου ο δρόμος είχε πιάσει πάγο.

Συνεργεία φρόντισαν επίσης για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων σε τέσσερις μονάδες στο Κακόρεμα και πέντε κτηνοτροφικές μονάδες από τα Κανάλια μέχρι το Καράπουρνο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου