ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απεγκλωβισμός 24 κτηνοτροφικών μονάδων στο Δήμο Ρ. Φεραίου

απεγκλωβισμός-24-κτηνοτροφικών-μονάδω-602209

Να επουλώσει τις πληγές του προσπαθεί ο Δήμος Ρήγας Φεραίου, ο οποίος επλήγη προχθές από ισχυρή χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα το χιόνι να φτάνει στα 40 εκατοστά και, στα πιο ορεινά χωριά, τα 80 εκατοστά.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε και πάλι χθες να προσεγγίσει σε δύο περιστατικά, στο Ριζόμυλο και τον Άγιο Δημήτριο, και η μεταφορά ισάριθμων ασθενών, ενός καρδιοπαθούς και μίας νεφροπαθούς, έγινε με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βελεστίνου.

Η δημοτική αρχή έδωσε έμφαση στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και στον απεγκλωβισμό ποιμνιοστασίων και κτηνοτροφικών μονάδων που παρέμεναν αποκλεισμένες.

«Σήμερα τα καιρικά φαινόμενα εξασθένησαν και επικρατεί ηλιοφάνεια. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τον αποχιονισμό όλων των χωριών. Χρειάζεται, όμως, και από τους κατοίκους να υπάρχει υπομονή. Τα μηχανήματα δεν μπορούν να περάσουν έξω από το κάθε σπίτι, αλλά από κεντρικά σημεία, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης.

Εκτίμηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι μέχρι και το βράδυ θα είχε ολοκληρωθεί και το 70% του αποχιονισμού. Τα μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα. «Βοηθάει που δεν υπάρχει παγετός», ανέφερε ο ίδιος.

Τα συνεργεία του δήμου απεγκλώβισαν το πρωί περισσότερες από 24 κτηνοτροφικές μονάδες που ήταν αποκλεισμένες από το χιόνι σε Κεραμίδι, Κανάλια, Κερασιά, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, Βελεστίνο, Β’ Βιομηχανική Περιοχή, Αερινό, Άγιο Γεώργιο, Ελευθεροχώρι, Χλόη, Περιβολάκι.

Μηχάνημα του δήμου επιχείρησε το μεσημέρι να απεγκλωβίσει και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες στην Κοκκίνα και στο Ελευθεροχώρι.

Το χιόνι σε Ελευθεροχώρι, Κεραμίδι, Βένετο ξεπερνούσε τους 80 πόντους. Στο Βένετο μηχάνημα της περιφέρειας επρόκειτο το μεσημέρι να παραλάβει δύο κυνηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή αποκλεισμένοι.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου η κίνηση διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ακόμη και το επαρχιακό δίκτυο παρά την ηλιοφάνεια είχε χθες πάγο. Οι μετακινήσεις μέσα στα χωριά γίνονται με δυσκολία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές χιονοθύελλα, που με το πέρασμα της ώρας, γινόταν ολοένα και πιο έντονη, έπληττε τον ήδη χιονισμένο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου σχεδόν το σύνολο των χωριών ήταν αποκλεισμένα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου