ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δήμος Ρ. Φεραίου: Δεκάδες μονάδες κτηνοτρόφων αποκλεισμένες

δήμος-ρ-φεραίου-δεκάδες-μονάδες-κτηνο-603233

Γιγαντιαίες επιχειρήσεις από Πυροσβεστική και Αστυνομία για τη προσέγγιση του ΕΚΑΒ σε δύο ασθενείς χθες στο δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου νέα σφοδρή χιονόπτωση έπληξε χθες την περιοχή από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες να παραμένουν αποκλεισμένες το μεσημέρι.

Το ύψος του χιονιού στην περιοχή ξεκινά τους 30 πόντους και φτάνει και τους 80 στις πιο ορεινές περιοχές. Ακόμη και στο Βελεστίνο οι μετακινήσεις των πεζών γίνονται με ιδιαίτερη δυσκολία.

Το μεσημέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επρόκειτο να παραλάβει ηλικιωμένο από την Κοκκίνα όπου το μέτρο έφτανε τα 50 εκατοστά, καθώς λόγω προβλήματος υγείας άμεσα απαιτούταν να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Είχε προηγηθεί στις 11 το πρωί επιχείρηση για τη μεταφορά 75χρονης νεφροπαθούς από το Βελεστίνο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου. Η γυναίκα έπρεπε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης είπε ότι η ισχυρή χθεσινή χιονόπτωση, η οποία έκοψε σε ένταση γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις.

«Τα μηχανήματα του δήμου απομακρύνουν το χιόνι από νωρίς το πρωί όμως πίσω τους βλέπουν το δρόμο να καλύπτεται εκ νέου από λευκό στρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία.

Ελευθεροχώρι, Κεραμίδι φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Μόλις γύρω στη 1.30 το μεσημέρι είχε ανοίξει ο δρόμος από το ΠΕΒ για Κανάλια και Κερασιά. Στο Κεραμίδι μηχανήματα προσπαθούσαν να ανοίξουν τους δρόμους μέσα στον οικισμό. Όλα τα χωριά παρέμεναν αποκλεισμένα και στο κεντρικό και δημοτικό δίκτυο και βέβαια το αγροτικό.

«Υπάρχουν κτηνοτρόφοι αποκλεισμένοι. Σε όλο το δήμο έχουμε κλήσεις για βοήθεια σε τουλάχιστον 20-30 μονάδες. Εμείς στείλαμε μηχανήματα και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, ώστε να καταστούν προσπελάσιμες» ανέφερε ο ίδιος.

Ήδη τα συνεργεία του δήμου είχαν βοηθήσει τουλάχιστον δώδεκα κτηνοτρόφους να φτάσουν στις μονάδες τους και να ταϊσουν τα ζώα τους σε Βελεστίνο, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο και Χλόη.

Η προχθεσινή χιονόπτωση είχε κόψει νωρίς προχθές το απόγευμα. Όμως η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων δημιούργησε νέα προβλήματα. Για να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό και να διεξάγεται κίνηση με αυτοκίνητα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες καταβαλλόταν μεγάλος αγώνας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου