ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τα τηλέφωνα που χτύπησαν δεν ήταν για… χρόνια πολλά

τα-τηλέφωνα-που-χτύπησαν-δεν-ήταν-για-614437

Τα τηλέφωνα που χτύπησαν σε περίπου 20 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δεν ήταν για… χρόνια πολλά. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής πολίτες, άκουγαν μια φωνή να τους ενημερώνει ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για τη γνωστή σπείρα απατεώνων που «χτυπά» με το γνωστό… σενάριο σε ανυποψίαστους πολίτες επιχειρώντας να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι απατεώνες δεν έκαναν διάλειμμα ούτε μέσα στις γιορτές. Αντιθέτως μάλιστα, φαίνεται ότι είχαν υπολογίσει τις οικογενειακές συνεστιάσεις για τις ημέρες των γιορτών και «χτύπησαν» συνολικά 20 φορές στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Οι ώρες που έγιναν τα τηλέφωνα σε ανυποψίαστους πολίτες, ήταν ώρες που οι οικογένειες βρίσκονταν γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Περίπου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Η γιορτινή διάθεση χάλασε σε τουλάχιστον 20 σπίτια σε Βελεστίνο, Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Το τηλέφωνο χτυπούσε και από την άλλη άκρη της γραμμής αντί για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ακουγόταν μια άγνωστη φωνή να τους λέει αντί για ευχές ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε προκαλέσει τροχαίο.

Τα υποψήφια θύματα όμως, δεν πείστηκαν. Οι πολίτες εμφανίστηκαν ενημερωμένοι για τη σπείρα που «χτυπά» μέσω τηλεφώνου και ζητά χρήματα για να «γλιτώσει» ο υπαίτιος του τροχαίου. Έτσι μετά το αρχικό σοκ, κατάλαβαν ότι πρόκειται για τους γνωστούς απατεώνες, και φρόντισαν να καταγγείλουν τα περιστατικά στην αστυνομία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου