ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενημερώθηκαν για την υγεία παιδιών και εφήβων

ενημερώθηκαν-για-την-υγεία-παιδιών-κα-617021

Με θέρμη και συμμετοχή ανταποκρίθηκαν φορείς και κάτοικοι στις εργασίες του 8ου Πανελλήνιου συνεδρίου ’’Η υγεία του παιδιού και του εφήβου’’.

Μετά το κάλεσμα της εταιρείας Ε.ΦΥ.ΚΕ. και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις εργασίες του 8ου Πανελλήνιου συνεδρίου ’’Η υγεία του παιδιού και του εφήβου’’, κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και σύνεδροι από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο.

Μέρος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/12/2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελεστίνο όπου ομιλητές ανέλυσαν θέματα που αφορούν την υγεία και την πρόληψη δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να έχουν μία επιστημονική και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Αναλύθηκαν θέματα όπως: Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και η συνεισφορά του στην πρόληψη, Μητρικός θηλασμός -Υγεία, ο ρόλος των γονέων στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού και πρόληψη σχολικού εκφοβισμού, το παιδί και τα δικαιώματα του, χρόνια θέματα υγείας και πρόληψης, καθώς και θέματα που αφορούν το φαρμακείο και υπηρεσίες που προσφέρει στην σύγχρονη εποχή.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας Στ. Δημήτριος ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους – ομιλητές και παρευρισκόμενους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του δήμου και τονίζοντας την σπουδαιότητα και την τιμή να επισκέπτονται τον δήμο μας, επισημαίνοντας «Σας καλωσορίζουμε στον Δήμο μας, έναν δήμο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Τέτοιου είδους διοργανώσεις έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για εμάς, καθώς αναβαθμίζουν και εμπλουτίζουν τον τόπο μας. Με την ευκαιρία της παρουσίας σας εδώ, σας προτείνω να επισκεφθείτε κάθε σημείο της περιοχής μας με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα αξιοθέατα της. Το σημερινό συνέδριο αποτελεί ακόμη μια σημαντική πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, το οποίο συνεισφέρει ουσιαστικά στη γνώση του πολύτιμου αγαθού της υγείας».

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο βουλευτής Νομού Μαγνησίας της Ν.Δ., κ. Μπουκώρος Χρήστος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός συνεδρίου στην περιοχή μας, πανελλήνιας εμβέλειας ευχαρίστησε τη διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασίου Αναστασία και στη συνέχεια στο λόγο του τόνισε ιδιαίτερα το δημογραφικό πρόβλημα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος δεν παρευρέθηκε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων και απέστειλε χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε: «Η διοργάνωση τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων προάγει την ιατρική επιστήμη και ανοίγει δρόμους για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Σημαντικό το γεγονός ότι το συνέδριο σας κάνει την έναρξη του στην πόλη του Βελεστίνου, γιατί αυτή η πόλη είναι η πατρίδα του διαφωτιστή Ρήγα Φεραίου. Η ΕΦΥΚΕ και η Πρόεδρος της, κα Αναστασία Αναστασίου-Κατσιαρδάνη, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας παιδιών, νέων και εφήβων. Σημαντική αρωγή στην επιτυχία του συνεδρίου δίνει και το Νοσοκομείο Βόλου».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, δημοτικός σύμβουλος κ. Σκρίμπας Ιωάννης δήλωσε «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε στο Δήμο μας μέρος των εργασιών του 8ο Πανελλήνιου συνεδρίου ’’Η υγεία του παιδιού και του εφήβου’’. Η θετική ανταπόκριση των συνδημοτών στο κάλεσμα μας είχε ως αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό εγγραφών στο συνέδριο. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα συνεχίσει το έργο του στηρίζοντας την πρόληψη στην υπηρεσία του δημότη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου