ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβιώνει τη Δευτέρα το πολύνεκρο τροχαίο στο Ριζόμυλο

αναβιώνει-τη-δευτέρα-το-πολύνεκρο-τρο-636402

Στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ο οδηγός δημοσίας χρήσεως φορτηγού, κάτοικος Άργους, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 23 Ιουλίου 2014 προξένησε πολύνεκρο τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου –Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, όπου χάθηκαν πρόωρα και άδικα τρία νέα παιδιά.

Ο οδηγός κατηγορείται ότι από αμέλειά του, δηλαδή από έλλειψη προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις, δεν προέβλεψε το αξιόποινο της πράξης του και προξένησε το θάνατο ανθρώπων.

Συγκεκριμένα ενώ οδηγούσε δημοσίας χρήσεως φορτηγό –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δεν οδηγούσε με σύνεση, ενώ είχε φορτώσει καθ’ υπέρβαση έως 20% του επιτρεπόμενου το όχημα που οδηγούσε, δεν είχε επαρκώς τεταμένη την προσοχή του στη οδήγηση και κινούταν με υπερβολική για τις συνθήκες ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα ήταν να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου κινούνταν άλλο αυτοκίνητο, να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με αυτό με τέτοια σφοδρότητα ώστε και οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου να τραυματιστούν βαρύτατα και να επέλθει ο θάνατός τους, όπως κατηγορείται.

Υπενθυμίζεται ότι στον τόπο του δυστυχήματος άφησαν την τελευταία τους πνοή ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης, η 18χρονη Ιωάννα Κουτσιαρή και η 20χρονη αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή.

Εκείνο το βράδυ τα τρία παιδιά επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από εκδήλωση της Μουσικής Σχολής στο Ριζόμυλο. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα πατρικά τους σπίτια έφυγαν από τη ζωή εντελώς αιφνίδια. Το φορτηγό αυτοκίνητο έκοψε το δρόμο τους. Τα τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά μετά από πολύωρο απεγκλωβισμό που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι οι κάτοικοι των διπλανών χωριών.

Να επισημανθεί ότι η αγωγή των οικογενειών για το αστικό κομμάτι δικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις, οι οποίες όμως δεν θα υποκαταστήσουν το τραγικό κενό που άφησε στις ζωές των οικογενειών των παιδιών ο βίαιος και πρόωρος θάνατός τους, και ούτε θα μειώσει το καθημερινό πένθος για το χαμό τους.

Κ. Μ.

  • Σχετικά άρθρα:

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Στεφανοβίκειο

Βεβήλωσαν… το σπίτι των παιδιών μας…

Τους έφραξε το δρόμο της ζωής…

Ισχυρό σοκ από τριπλή τραγωδία σε δρόμο – φονιά ~ ΟΡΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Ποτάμι η οργή για τον άδικο χαμό των τριών παιδιών

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου