ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύμφωνο ελληνο-σερβικής φιλίας

σύμφωνο-ελληνο-σερβικής-φιλίας-642794

Στόχος η συνεργασία του Συλλόγου Περιβολιωτών με συλλόγους από το Σμεντέροβο

Σύμφωνο συνεργασίας και αδελφότητας με συλλόγους από το Σμεντέροβο υπέγραψε ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να επισφραγίσει την ελληνο-σερβική φιλία και σε επίπεδο πολιτισμού, ηθών και εθίμων.

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών συμμετείχε σε εκδρομή που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στη Σερβία. Απώτερος σκοπός ήταν η παρουσία στην τέλεση των εγκαινίων βρύσης που είναι αφιερωμένη στον Ρήγα Βελεστινλή, και έχει ανεγερθεί στην πόλη Μιχαήλοβατς, με την οποία το Βελεστίνο και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μέσω χάρτας αδελφοποίησης από το 1994.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο σύλλογος Περιβολιωτών είχε την χαρά και την τιμή να υπογράψει χάρτη συνεργασίας και αδελφότητας με τον Σύλλογο Σερβο-Ελληνικής Φιλίας «Κατακουζηνή» από το Σμεντέρεβο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κατακουζηνή» από το Σμεντέρεβο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μιχαήλοβατς». Η χάρτα συνεργασίας και αδελφότητας υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σερβο-Ελληνικής Φιλίας «Κατακουζηνή», τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Σύλλογο «Κατακουζηνή», τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιχαήλοβατς» και την γραμματέα του Συλλόγου Περιβολιωτών, Βασιλική Τσιλινή. Στην εκδήλωση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι αντάλλαξαν τα απαραίτητα αναμνηστικά και ευχές για ευόδωση της νέας συνεργασίας.

Στην εκδρομή συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτριος Παλληκάρης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Βάσω Παπανικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Παπαϊωάνου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο πρώην δήμαρχος Φερών Γαρύφαλλος Γεροβασίλης, οι πρώην προϊστάμενοι του δήμου, Αλέξανδρος Τσαπράζης και Στέργιος Τσιλινής και σαράντα περίπου δημότες Ρήγα Φεραίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά του Φίλους Σέρβους για την απέραντη φιλοξενία τους και την αμέριστη αγάπη τους. «Ευελπιστούμε στην συνεχή και αμερόληπτη συνεργασία μεταξύ των πολιτιστικών φορέων και στην αρχή ενός νέου πολιτιστικού και πολιτισμικού ταξιδιού. Υποσχόμαστε τα δέοντα στην επόμενη επίσκεψη τους στο δήμο Ρήγα Φεραίου», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου