ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αθώα για τη ρύπανση της Κάρλας

αθώα-για-τη-ρύπανση-της-κάρλας-645594

Αθώα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλο η υπεύθυνη έργων στην Κάρλα της ΕΥΔΕ, η οποία κατηγορούταν για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Η υπόθεση αφορούσε στη ρύπανση που προκλήθηκε το Δεκέμβριο του 2012, οπότε μεγάλο πλήθος κορμοράνων εγκλωβίστηκαν στο αντλιοστάσιο Πέτρας και πέθαναν. Εκατοντάδες πουλιά, περίπου 400, παρέμειναν εκεί σε κατάσταση αποσύνθεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα έπρεπε να απομακρυνθούν.

Τελικά τα νεκρά πουλιά εντοπίστηκαν τον Απρίλιο του 2013 από τη δυσοσμία σε έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν χθες δύο μάρτυρες από το Φορέα Διαχείρισης, που κατέθεσαν ότι τα απαιτούμενα μέτρα δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν, καθώς δεν υπήρχε το αναγκαίο κονδύλι.

Η ίδια η κατηγορουμένη εξήγησε ότι η Υπηρεσία είχε προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τα ενδεδειγμένα μέτρα, πλην όμως αυτά κατέστη δυνατό και πραγματοποιήθηκαν μόλις το περασμένο έτος, που εξασφαλίστηκαν τα προβλεπόμενα κονδύλια.

Σήμερα στα αντλιοστάσια έχουν τοποθετηθεί σιδηρόφρακτα πλαίσια, ώστε τα πουλιά να μην εγκλωβίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε.

Η πορεία της εισαγγελικής έρευνας κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου