ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αβέβαιο το μέλλον του ΓΕΛ Καναλίων

αβέβαιο-το-μέλλον-του-γελ-καναλίων-653875

Αβέβαιο το μέλλον του Γενικού Λυκείου Καναλίων. Ο μικρός αριθμός μαθητών στο Γυμνάσιο της περιοχής που «τροφοδοτεί» με μαθητικό δυναμικό το Λύκειο –μόλις πέντε μαθητές στην α’ γυμνασίου- θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του από την επόμενη σχολική χρονιά, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πέρυσι, εισήγηση του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη για τη μετατροπή του Λυκείου Καναλίων σε λυκειακές τάξεις, είχε ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων στην περιοχή. Κάτοικοι, φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα μιλούσαν για υποβάθμιση του σχολείου και της περιοχής.

Ο νέος διευθυντής, Σωκράτης Σαβελίδης, είχε «παγώσει» προσωρινά την πρόταση του προκατόχου του, προκειμένου το θέμα να εξεταστεί από κοινού με την τοπική κοινωνία.

Εως τις 21 Νοεμβρίου, ο κ. Σαβελίδης θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή του για το σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, όσον αφορά ενδεχόμενες καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς, ιδρύσεις σχολικών μονάδων, στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο επανεξετάζεται η «τύχη» του λυκείου Καναλίων, ο μαθητικός πληθυσμός στο οποίο μειώνεται κάθε χρόνο.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον 8ο όροφο του κτιρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο κ. Σαβελίδης έχει συγκαλέσει συνάντηση με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημ. Νασίκα, τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου, την τοπική κοινότητα, τους συλλόγους διδασκόντων του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων και με την ΕΛΜΕ προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον του λυκείου.

Τρία είναι τα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι της συζήτησης: να παραμείνει το ΓΕΛ ως έχει με κίνδυνο όμως να καταργηθεί τα επόμενα χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών, να μετατραπεί σε λυκειακές τάξεις, που ουσιαστικά θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του ή να συγχωνευτεί με το ΓΕΛ Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου