ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λαχανόκηπος 500 τ.μ. στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

λαχανόκηπος-500-τ-μ-στο-επαλ-βελεστίνου-658003

Το δικό τους μποστάνι άρχισαν να δημιουργούν οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους. Στόχος η δημιουργία ενός λαχανόκηπου, στον οποίο οι μαθητές δεν θα κάνουν απλώς την πρακτική τους εξάσκηση πάνω στις αρχές της γεωπονικής που διδάσκονται… Θα διαθέτουν μέρος της παραγωγής τους για την προμήθεια με φρέσκα λαχανικά του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου μέσω της δομής να φθάνουν σε νοικοκυριά της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο σχολικός λαχανόκηπος θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Θα έχει έκταση 500 τ.μ. σε χώρο μπροστά από το νέο κτίριο – κόσμημα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, που πρόσφατα παραχώρησε η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου στο σχολείο, προκειμένου να τον αξιοποιήσει.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Χρήστο Μαράτο, πρόσφατα εγκαταστάθηκε παροχή νερού, διατέθηκε μηχάνημα για τη διάστρωση του εδάφους και άρχισε να μεταφέρεται φρέσκο χώμα και να δημιουργούνται τα πρώτα παρτέρια.

Οι 25 μαθητές του τομέα μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους σήκωσαν… μανίκια και βάζουν όλο τους το μεράκι και την αγάπη και αρχίζουν να δημιουργούν τα πρώτα παρτέρια και να προμηθεύονται τα πρώτα φυτώρια.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαράτος, θα φυτευτούν δέντρα σε ένα τμήμα και σε ένα άλλο θα διαμορφωθεί λαχανόκηπος με μαρούλια, παντζάρια, κουνουπίδια, καρότα, σκόρδα, κρεμμύδια κι άλλα λαχανικά της εποχής. Τα φυτώρια προμηθεύονται είτε μέσω δωρεών είτε αγοράζονται με χρήματα από το σχολικό ταμείο.

Ο ενθουσιασμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στο σχολείο για τη δημιουργία του λαχανόκηπου, ο οποίος δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τους μαθητές για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση πάνω στις αρχές γεωπονίας που μαθαίνουν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΠΑΛ, οι μαθητές θα μοιραστούν την παραγωγή τους και για κοινωνικό σκοπό. Τη μισή παραγωγή λαχανικών θα διαθέσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προσφέροντας ουσιαστικά στο τραπέζι άπορων οικογενειών της περιοχής φρέσκα και αγνά λαχανικά από τον σχολικό τους κήπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου