ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τόπος ιστορικής μνήμης η Κερασιά

τόπος-ιστορικής-μνήμης-η-κερασιά-672285

Εγκαινιάζεται το νέο γραφείο – εντευκτήριο του Κέντρου ιστορίας και πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.), στην Κερασιά σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Το νέο γραφείο θα στεγαστεί στη μικρή αποθήκη της οικογένειας Καπουρνιώτη – Καφενταράκη, που ανακαινίσθηκε με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου, μετά από ένταξη της δράσης στο πρόγραμμα Leader με τίτλο: «Πήλιο πεδινές περιοχές Ν. Μαγνησίας».

Το νέο απόκτημα του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Καφενταράκη, ιδρυτικού μέλους του φορέα, μεγάλου λάτρη της Κερασιάς, των ηθών, εθίμων και των παραδόσεών της.

Ενα όνειρο ανήσυχων και δραστήριων ανθρώπων της Κερασιάς και κυρίως του Χαράλαμπου Αλεξάνδρου, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας και την παρουσία και συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα εγκαινιαστούν τα νέα γραφεία του φορέα σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση, την οποία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να τιμήσουν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι άλλες τοπικές συλλογικότητες του χωριού και κυρίως οι κάτοικοι της Κερασιάς.

Ενας χώρος που θα αποτελεί, από τούδε και στο εξής, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κερασιάς και της ευρύτερης περιοχής, διότι ο χώρος αυτός έχει τη δυνατότητα για ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου, συνολικής δαπάνης πέραν των εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του, η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, μετά από την ένταξη του στο παραπάνω πρόγραμμα, αλλά και το ίδιο το Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον δυναμισμό που επιδεικνύουν, ευελπιστούν ότι θα ευοδωθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί και έχουν ως αντικείμενο την προώθηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κερασιάς και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και υλοποιούν δράσεις σε συνεργασία με φορείς τόσο στην περιοχή, όσο και στη Μαγνησία για τη στήριξη σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων και ιστορικών διοργανώσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Κερασιάς.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να στεγαστούν τα νέα γραφεία, έκανε η οικογένεια του εκλιπόντος πρόσφατα Γιώργου Καφενταράκη.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος Χαράλαμπος Αλεξάνδρου με ιδιαίτερα αισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού θα ευχαριστήσει τους συγχωριανούς που βοήθησαν στην διαμόρφωση του χώρου, τους επαγγελματίες της περιοχής για την ηθική και υλική στήριξη που προσφέρουν στο Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ., θα αναφερθεί στη μέχρι σήμερα δραστηριότητά του, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι επιδίωξη είναι να επιτευχθούν αποτελέσματα συλλογικών προσπαθειών, που θα αναδεικνύουν την συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε φορέα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις νοστιμότατες πίτες των γυναικών της Κερασιάς και να ακούσουν ένα δικό τους παιδί που διαπρέπει στη Μουσική σκηνή. Τον κερασιώτη τραγουδοποιό – ερμηνευτή Ιορδάνη Σιδηρόπουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου