ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εμφαση στην πρόληψη

εμφαση-στην-πρόληψη-672294

Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Βελεστίνο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη νόσο της Κυστικής Ινωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το λόγο του Δημάρχου, Δημήτρη Νασίκα και ακολούθησε ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και Δημοτικός Σύμβουλος, Ιωάννης Σκρίμπας. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης, καθώς και η συνδημότισσα Ελένη Πολυχρόνη, φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα και τους τρόπους παρακολούθησης της νόσου της κυστικής ίνωσης και η Ελένη Πολυχρόνη, αντίστοιχα, στην προσωπική της εμπειρία που βίωσε λόγω της συγκεκριμένης νόσου. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν και στους δύο προσκεκλημένους αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο, κ. Νασίκα και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Σκρίμπα.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε με διαδραστικό τρόπο και με αναπαράσταση των πνευμόνων του ανθρώπινου οργανισμού, από μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ενόψει της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού μεταδίδοντας το μήνυμα «Ανασαίνω – Ζω – Αθλούμαι».

Ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι : «Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή δομή για τον Δήμο μας που πηγάζει από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων μας στην πρόληψη. Με το ΚΕΠ Υγείας μεταφέρουμε στους δημότες μας και σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της φροντίδας και προστασίας της υγείας μας και το κάνουμε πράξη».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ υγείας κ. Σκρίμπας Ιωάννης σε δηλώσεις του τόνισε: «Δημιουργούμε το ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τον τρόπο αυτό αφήνουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Με γνώμονα το συμφέρον του δημότη, με αξιοπρέπεια και απόλυτη διακριτικότητα στη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει εγγυητή – πρόληψης της υγείας».

Η υφυπουργός κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη απηύθυνε χαιρετισμό για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας, συγχαίροντας τη δημοτική αρχή γι’ αυτή την πρωτοβουλία και υποσχέθηκε να είναι «αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου για καλύτερη υγεία των πολιτών».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν: Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Περιφερειακός Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Γιώργος Κίτσιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο Υπεύθυνος λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας και Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Σκρίμπας, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Παλληκάρης και Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Βασιλική Χατζοπούλου – Παπανικολάου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σταύρος Χατζής και Γιάννης Μπατζιάκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος, ο πρόεδρος Δ.Κ. Βελεστίνου, Γιώργος Παπατόλιας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού, Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Περιβλέπτου, Νίκος Γάτος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, Θανάσης Νασιάκος, η Επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου και Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, Αντωνία Χασιώτη, ο πρώην Δήμαρχος Κάρλας, Θανάσης Παπαδήμας, ο πρώην Δήμαρχος Φερών, Κωνσταντίνος Κανάρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Νίκος Μπομπότης, η π. Αντιδήμαρχος Δήμου Κιλελέρ, Ιωάννα Πινάκα, οι Ιερείς π. Αθανάσιος Τράικος και π. Γεώργιος Αλεξίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βελεστίνου, Στέφανος Καρκάλης, ο Καθηγητής πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κων/νος Γουργουλιάνης, η Φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ελένη Πολυχρόνη, η Διευθύντρια του Κ.Υ. Βελεστίνου, Φανή Σαρηγιάννη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Βελεστίνου, Συραγώ Δεληγιάννη, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου, Μαρία Μπούρα, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Χρήστος Μαράτος, υπάλληλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου