ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας στο Βελεστίνο

εγκαινιάζεται-το-κεπ-υγείας-στο-βελεσ-684731

Εγκαινιάζεται η δομή «ΚΕΠ Υγείας» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που θα λειτουργήσει στο Βελεστίνο. Τα εγκαίνια που είναι αφιερωμένα στην Κυστική Ινωση , θα γίνουν την επόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο του Βελεστίνου στο κτίριο που θα στεγαστεί το ΚΕΠ Υγείας.

Με αφορμή τα εγκαίνια για τη νέα δομή θα μιλήσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Παν. Θεσσαλίας Κώστας. Ι. Γουργουλιάνης καθώς και η Ελένη Πολυχρόνη, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ θα συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος μέσα από το οποίο θα υλοποιηθεί η νέα δομή «ΚΕΠ Υγείας» είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής επτά (7) νοσήματα: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου, β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, γ) Καρκίνος του μαστού, δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ε) Ανεύρυσμα αορτής, στ) Καρκίνος του προστάτη και ζ) Μελάνωμα. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου θα αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας αυτής. Οι γιατροί στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις, σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει οριστεί ο κ. Ιωάννης Σκρίμπας , την όλη προσπάθεια θα συντονίζει η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου κ. Χασιώτη Αντωνία, καθώς και η νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ασπρούδη Ειρήνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου