ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νεκρός από ηλεκτροπληξία νέος άνδρας στο δρόμο προς Κανάλια

νεκρός-από-ηλεκτροπληξία-νέος-άνδρας-688648

Δεν πρόλαβε να χαρεί την πρόσληψή του σε τεχνική εταιρεία κατασκευής έργων. Η χθεσινή, ήταν μόλις η δεύτερη ημέρα εργασίας για τον άτυχο 52χρονο σε έργο ασφαλτόστρωσης στο 3ο χιλιόμετρο του Επαρχιακού Δρόμου Βελεστίνου – Καναλίων με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και απεβίωσε σχεδόν ακαριαία. Ο 52χρονος Γιώργος Γιάτσιος, κάτοικος εν ζωή Βόλου, με καταγωγή από το Διμήνι, ανασύρονταν το πρωί νεκρός από το οδόστρωμα.

Φοβερό εργατικό δυστύχημα συνέβη χθες γύρω στις 9:30 το πρωί στην έξοδο των Καναλίων, στην περιοχή Aγιος Νικόλαος. Φορτηγό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ανατροπής για να ρίξει την πίσσα που μετέφερε στον οδοστρωτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα μοιραίο.

Ο 55χρονος οδηγός του φορτηγού δεν υπέστη το παραμικρό, καθώς το όχημα είχε ελαστικά τα οποία προστατεύουν από διαρροή ρεύματος. Το ίδιο και ένας εργάτης που βρισκόταν πάνω στην καρότσα. Ο Γιώργος Γιάτσιος όμως κεραυνοβολήθηκε, καθώς βρισκόταν στο πίσω μέρος του μηχανήματος και ακουμπούσε στον οδοστρωτήρα, σύμφωνα με την Αστυνομία. Το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε επάνω στο χέρι του την εισαγωγή και εξαγωγή του.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας για την τύχη του εργάτη. Ολόκληρο το συνεργείο που αποτελούταν από τουλάχιστον πέντε – έξι άτομα προσωπικό προσπαθούσαν να το βοηθήσουν. Εδιναν τις πρώτες βοήθειες, μάταια, όμως, ο άνδρας δεν αντιδρούσε.

Στο σημείο συγκεντρώνονταν κόσμος. Διερχόμενοι οδηγοί συγκλονισμένοι έτρεχαν να δουν τι συνέβη. Αμεσα ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ωστόσο το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε συνεργείο και ειδοποιήθηκε και στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσε τελικά Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου κατέβαλε επί τόπου φιλότιμη προσπάθεια για να επαναφέρει τον 52χρονο. Δυστυχώς, όμως, για τον εργάτη ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν βόμβα στο Βόλο όπου διέμενε ο εργάτης (στην οδό Περραιβού με Λόρδου Βύρωνος), αλλά και το Διμήνι τον τόπο καταγωγής του. Ο 52χρονος ήταν πολύ αγαπητός και συγγενείς, φίλοι, γείτονες έσπευσαν να συλλυπηθούν τη σύντροφό του και να βοηθήσουν. Ολοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον Γιώργο Γιάτσιο. Ηταν χειριστής εκσκαφέων και πολύ εργατικός. Είχε φτάσει να έχει δικά του μηχανήματα.

Η οικονομική κρίση, που τσάκισε την οικοδομική δραστηριότητα, είχε μεγάλο αντίκτυπο και στη δουλειά του, όπως και σε όλα τα τεχνικά επαγγέλματα. Ο 52χρονος αναγκάστηκε και πούλησε το εξοπλισμό του και δούλευε ως εργάτης παντού όπου υπήρχε μεροκάματο. Η πρόσληψη στην εργολαβία αναθάρρησε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύντροφό του. Θα εργαζόταν στην τεχνική εταιρεία με σύμβαση για τρεις μήνες.

Κανένας δεν περίμενε τον τραγικό θάνατο. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Εως αργά το απόγευμα ανέμεναν να ενημερωθούν τι ακριβώς συνέβη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού. Η κηδεία θα γίνει αύριο, Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαμπάναγα.

Η αστυνομική έρευνα

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν. Το Αχιλλοπούλειο ειδοποίησε την Αστυνομία για τον τραγικό θάνατο γύρω στις 11.15 το πρωί και ξεκίνησαν καταθέσεις. Επιπλέον, στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσε και Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΔΕΔΔΗΕ και άρχισαν να ερευνούν τι συνέβη. Σήμερα θα επισκεφτεί το χώρο και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο οδηγό του φορτηγού ως υπαίτιο της πρόκλησης του δυστυχήματος και με εντολή Εισαγγελέα τον άφησαν ελεύθερο μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι αστυνομικοί αναζητούν και τον υπεύθυνο της εταιρείας – εργολάβο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου