ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκρίθηκαν σαράντα πέντε οκταμηνίτες

εγκρίθηκαν-σαράντα-πέντε-οκταμηνίτε-692388

Πάγιο αίτημα του δήμου η στελέχωση του τεχνικού τομέα με το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό

Την ανάγκη στελέχωσης του δήμου Ρήγα Φεραίου με το ανάλογο τεχνικό προσωπικό επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι έχουν εγκριθεί οι προσλήψεις σαράντα πέντε εποχιακών υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας, οι οποίες θα καλύψουν βασικές ανάγκες του δήμου στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Παλληκάρης αναφέρει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο δήμος διαθέτει ένα μόνο μόνιμο χειριστή μηχανημάτων και όπως είναι προφανές, οι καθημερινές ανάγκες καλύπτονται από εποχιακούς υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, ενόψει χειμώνα, συνεχίζονται οι ανάλογες εργασίες, προκειμένου να καθαριστούν φρεάτια και χαντάκια, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, ενώ παράλληλα, συγκροτείται πλάνο συντονισμένων ενεργειών με τους συναρμόδιους φορείς, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ρήγα Φεραίου έχει χαρακτηριστεί ως δήμος σε έκτακτη ανάγκη μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάιο. Το αίτημα έχει γίνει αποδεκτό και προωθήθηκε από την Περιφέρεια στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, απ’ όπου έγινε επίσης αποδεκτό, όπως και από το Υπουργείο Υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εγκριθεί κονδύλι της τάξης των 120.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης από καταστροφές και ο αντιδήμαρχος του δήμου Ρήγα Φεραίου, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, ευελπιστεί ότι θα δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος των έργων αποκατάστασης.

Το έμψυχο δυναμικό, εξάλλου, συνεχίζει το έργο του καθαρισμού φρεατίων και χαντακιών από φερτές ύλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν αναμονή της έλευσης της χειμερινής περιόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου