ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φεγγαροβραδιά στην Κερασιά

φεγγαροβραδιά-στην-κερασιά-785509

Πολυάριθμοι φίλοι της μουσικής παρευρέθηκαν στην επιτυχημένη βραδιά πανσελήνου που διοργάνωσε με επιτυχία, για 16η χρονιά ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, με τη στήριξη του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η βραδιά ξεκίνησε µε προσφωνήσεις από την πρόεδρο του συλλόγου Ε. Παπαδηµητροπούλου, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Α. Χασιώτη καθώς και από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του δήμου Ρήγα Φεραίου Ι. Σκρίµπα.

Η κ. Παπαδηµητροπούλου έδωσε έμφαση στην ανακήρυξη της Ανω Κερασιάς σε ιστορικό τόπο και έκανε μνεία σε πρόσωπα που βοήθησαν σ’ αυτόν τον σκοπό (Δ. Παλιούρας, Αθ. Παπαδήµας, και Αθ. Καβαλλιεράτου) καθώς και σε πρόσωπα που βοήθησαν στην προσπάθεια αναβίωσης του χωριού από άλλες πλευρές, όπως ο Π. Σκοτινιώτης, στην ασφαλτόστρωση δρόμου.

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε τη αδεία του υπουργείου Πολιτισμού και τη συμμετοχή της ορχήστρας των Ν. Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη (Γ. Κουκουσέλης, Δ. Μπεφάνης, Γ. Τσιρώνη) καθώς και η συντοπίτισσα Μ. Λούµα, που μάγεψαν τους παρευρεθέντες µε το ανανεωμένο ρεπερτόριό τους. Ο φωτισμός της εκδήλωσης ήταν υπέροχος χάρη στον υπεύθυνο ηχητικών – φωτισμού Ι. Σαλάχα, ενώ το φεγγάρι φέτος άργησε να προβάλει πάνω απ’ την Κώστα – Ράχη λόγω της παρέλευσης κατά δύο ημέρες της πανσελήνου. Ετσι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά το ήμισυ κάτω από τη μοναδική αστροφεγγιά της Ανω Κερασιάς.

Προς το τέλος του μουσικού μέρους της βραδιάς ο Ν. Παρθένης επεσήμανε τη σημασία της εκδήλωσης, τη μοναδικότητά της, καθώς είναι η μόνη εν Ελλάδι που πραγματοποιείται σε χώρο χωρίς ηλεκτροδότηση και έκανε, παράλληλα, προτάσεις για την ανέλιξή της σε ευρύτερης έκτασης σε χρόνο και περιεχόμενο, δρώμενο.

Οι διοργανωτές διατυπώνουν ευχαριστίες στους «Βασδέκη Κ. και Κατσίκα Ι. για τη μεταφορά της εξέδρας και το δανεισμό των καθισμάτων αντίστοιχα και το δήμο Ρήγα Φεραίου για τη στήριξή του».

Οι μικροί φίλοι του συλλόγου πρόσφεραν σημαντική βοήθεια στη διεκπεραίωση της βραδιάς, ενώ οι κυρίες και οι κύριοι βοήθησαν στο αυτοσχέδιο «µπαρ» και ψησταριά που λειτούργησαν στο πλαίσιο της φεγγαροβραδιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου