ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ποντικός… κλέβει αμύγδαλα στα Κανάλια

ποντικός-κλέβει-αμύγδαλα-στα-κανάλι-788325

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί στα Κανάλια ποντικός που ανοίγει αποθήκες και κλέβει αμύγδαλα. Παραγωγοί διαπιστώνουν ελλείψεις στις αποθήκες τους και αναζητούν επίμονα το διαρρήκτη εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά μέχρι σήμερα δεν καταφέρνουν να φτάσουν στα ίχνη του.

Η χθεσινή προσαγωγή τριών Αλβανών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου το πρωί έπεσε στο κενό. Οι νεαροί μετέφεραν με τις αποσκευές τους στο λεωφορείο από ένα τσουβάλι αμύγδαλα πλην όμως αυτά διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν από τα κλεμμένα.

Οι αλλοδαποί πήραν το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Βόλο στις 8 αλλά στο ύψος του Αλιβερίου υποχρεώθηκαν από τους αστυνομικούς να κατεβούν από το λεωφορείο επειδή είχαν μαζί τους και μετέφεραν αμύγδαλα και να τους ακολουθήσουν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσε και ο ιδιοκτήτης που είχε καταγγείλει προφορικώς στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου την κλοπή. Κοίταξε το περιεχόμενο των τσουβαλιών, αλλά δεν αναγνώρισε τα αμύγδαλα για δικά του.

Οι Αλβανοί, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομία, προέκυψε ότι είχαν μαζέψει πεσμένα αμύγδαλα από αναξιοποίητες καλλιέργειες. Δεν ήταν οι κλέφτες που αναζητούσαν οι χωριανοί. Διέμειναν προσωρινά σε εγκαταλειμμένα κτίρια στα Κανάλια για να εργαστούν στη συγκομιδή.

Το πρωί αποχώρησαν από την περιοχή με απώτερο στόχο σύμφωνα με πληροφορίες να ταξιδέψουν για Τύρναβο, πιθανότατα για να εργαστούν στον τρύγο.

Στα Κανάλια μεγάλο αριθμός κατοίκων της περιοχής εργάζεται στη συγκομιδή των αμυγδάλων που συνεχίζεται μέχρι και τις 15-20 Σεπτεμβρίου. Οι παραγωγοί πουλούν την ψίχα προς 12 ευρώ το κιλό.

Οι αποθήκες είναι γεμάτες με εμπόρευμα. Οι κλοπές που έχουν γίνει αντιληπτές έχουν προκαλέσει διάχυτο προβληματισμό για την ταυτότητα του πονηρού ποντικού.

Σύμφωνα με κατοίκους, στην περιοχή έχουν κληθεί και σπεύσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου προκειμένου να διερευνήσουν τι συμβαίνει και μάλιστα περισσότερες από μία φορές.

Ομως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη δράση των επιτήδειων και τις κλοπές καλύπτει πέπλο μυστηρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου