ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κάτοικοι Βένετου: Το χωριό μας έχει εγκαταλειφθεί πλήρως

κάτοικοι-βένετου-το-χωριό-μας-έχει-εγκ-788400

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο Βένετο, η γενική συνέλευση κατοίκων του χωριού, με πρωτοβουλία του τοπικού συμβούλου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεραμιδίου του δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Χρήστου Γαλάτου.

Η προσέλευση των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βένετο είναι πολλά και δυστυχώς μέχρις στιγμής ανεπίλυτα, όπως ανέφερε ο κ. Γαλάτος.

Στη γενική συνέλευση τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Παλληκάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Αθ. Βλάχος και ο δημοτικός σύμβουλος Τρ. Παπαϊωάννου.

Επίσης παρευρέθηκαν οι ανεξαρτητοποιηθέντες από τη σημερινή δημοτική αρχή, ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, Ευθ. Κουραβέλας και Ευάγ. Παρσάς, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κων. Πανομμάτης, καθώς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεραμιδίου Γ. Κατσίμπαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτο, στη διάρκεια της συνέλευσης η δημοτική αρχή δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τους κατοίκους του χωριού, η οποία δέχθηκε τις διαμαρτυρίες για πλήρη απουσία της, από την ανάληψη των καθηκόντων της. Τονίστηκε η ανάγκη επίλυσης των κυρίαρχων προβλημάτων που απασχολούν το Βένετο, όπως είναι η οδοποιία (κυρίως η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το επίνειο του χωριού το «Κουλούρι»), η αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου υδροδότησης και η τιμολόγηση του νερού, η συλλογή απορριμμάτων και η καθαριότητα των κάδων, η συχνή κοπή των χόρτων εντός του χωριού, η παρουσία γιατρού κατά τους θερινούς τουλάχιστον μήνες, η ανάγκη ύπαρξης μόνιμου υπαλλήλου του δήμου στο Κεραμίδι.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη έκδοσης διαφόρων εγγράφων και πιστοποιητικών των κατοίκων, η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, η επισκευή επικίνδυνων τμημάτων των δρόμων εντός του χωριού και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων κατά μήκος αυτών, καθώς και η κοπή επικίνδυνων μεγάλων δέντρων εντός του χωριού σε κοινόχρηστους χώρους και ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων στο χωριό κ.α.

«Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούστηκαν τα παράπονα των κατοίκων, αλλά και οι τοποθετήσεις των αρμοδίων, το πασιφανές συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι από τη σημερινή δημοτική αρχή, το Βένετο έχει εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί πλήρως», τονίζει ο κ. Γαλάτος.

Οι παριστάμενοι αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι των Επιχειρήσεων του δήμου Ρήγα Φεραίου δεσμεύτηκαν ότι θα συγκαλέσουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το Βένετο και τα προβλήματά του. «Οι Βενετιώτες αναμένουν και θα είναι παρόντες», συμπλήρωσε ο κ. Γαλάτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου