ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημιουργικές δράσεις για τους νέους

δημιουργικές-δράσεις-για-τους-νέους-800981

Την ανάγκη να δοθεί βήμα έκφρασης στη νεολαία υπογραμμίζουν τρεις σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νεολαίας.

Ο Σύλλογος «Φίλοι νέων Αγίου Γεωργίου Φερών», ο Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία» και ο Σύλλογος Νεολαίας Ριζομύλου «Φίλιππος» έχουν αναπτύξει συνεργασία και με αφορμή τη σημερινή ημέρα εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

«Αραγε πόσο ακουγόμαστε οι νέοι; Πόσο σημαντική και υπολογίσιμη θεωρείται η προσφορά μας; Πόσο διαφορετικός θα έμοιαζε ο κόσμος εάν μας έδιναν περισσότερες πρωτοβουλίες και κίνητρα για δράση και πράξη;» διερωτώνται τα μέλη των τριών παραπάνω συλλόγων.

Οι συνυπογράφοντες την κοινή ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι «η νεολαία κάθε τόπου αποτελεί τη φωνή της γενιάς που πάντα ακολουθεί, που έρχεται να δημιουργήσει, να δραστηριοποιηθεί, να εκφραστεί και να συμμετέχει ουσιαστικά στην εξέλιξη και στην πορεία κάθε περιοχής. Οι νέοι έχουν θεμελιώδη δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στην κοινωνική τους ύπαρξη και δημιουργείται η υποχρέωση από τις μεγαλύτερες γενιές να δίνουν βήμα έκφρασης στη νεολαία και να ενθαρρύνουν κάθε κίνησή της που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τους επόμενους».

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκαν οι τρεις σύλλογοι που δίνουν το βήμα στους νέους για να εκφραστούν και να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες που καλύπτουν καλλιτεχνικές, αθλητικές και πνευματικές αναζητήσεις, με στόχο την πνευματική καλλιέργεια, τη σωματική ανάταση και την προώθηση της υγιούς ψυχαγωγίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου