ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα νεκρά πουλιά στην Κάρλα

σύσκεψη-στην-περιφέρεια-για-τα-νεκρά-π-801129

Σε κοινή σύσκεψη για το θέμα της Κάρλας καλεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου κ. Ιφιγένεια Κάγκαλου και τον καθηγητή Οικολογίας Υδρόβιων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Κορµά.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις / ανακοινώσεις για την περιβαλλοντική κατάσταση στη λίμνη Κάρλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επικοινώνησε σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου, με την κ. Κάγκαλου και τον κ. Κορμά και τους προσκάλεσε σε κοινή σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα της Κάρλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε:

«Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, το θέμα της Κάρλας έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια της περιφέρειάς μας με την εμβέλειά του να εκτείνεται σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η Κάρλα είναι στην ουσία το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Μόνο το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στην Κάρλα 181 είδη πουλιών μαζί με 13 νέα είδη ψαριών αποδεικνύει ότι το πολυσύνθετο αυτό έργο (περιβαλλοντικό, αρδευτικό, υδρευτικό, πολιτιστικό, τουριστικό) είναι πραγματικά έργο ζωής για την περιοχή.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οφείλουμε όλοι μας να προσεγγίζουμε το θέμα της Κάρλας με υπευθυνότητα, ευαισθησία, νηφαλιότητα και όχι διάθεση πρόσκαιρης εντυπωσιοθηρίας.

Αυτονόητη θεωρούμε και τη δέσμευση όλων στην κοινή προσπάθεια να διαφυλάξουμε ένα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας έργο και φυσικά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στη φύση και τους ανθρώπους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου