ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρυθμίσεις για οφειλέτες από το δήμο Ρήγα Φεραίου

ρυθμίσεις-για-οφειλέτες-από-το-δήμο-ρή-807164

Πράσινο φως προκειμένου οφειλέτες του δήμου Ρήγα Φεραίου να μπορέσουν να εξοφλήσουν χρέη τους σε δόσεις, αναμένεται να ανάψει το δημοτικό συμβούλιο στην επικείμενη συνεδρίασή του. Στόχος αφενός να υπάρξει διευκόλυνση σε δημότες να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αφετέρου να μπουν χρήματα στα δημοτικά ταμεία.

Οι οφειλές έχουν να κάνουν κυρίως με οφειλές από καταστηματάρχες εστίασης για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που δεν έχουν καταβληθεί και αποτελούν οικονομικό… βρόχο για επιχειρηματίες που πασχίζουν για το μεροκάματο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Ρήγα Φεραίου, σήμερα, υπάρχουν οφειλέτες με χρέη προς τα δημοτικά ταμεία έως και δύο χρόνια πριν. Τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται κατά περίπτωση στην πλειοψηφία τους όμως αφορούν σε οφειλές έως και 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για μικρό αριθμό οφειλετών που δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε κάποια από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προηγούμενου διαστήματος. Οι περισσότεροι μπόρεσαν και ρύθμισαν τις οφειλές τους και τις πληρώνουν σε δόσεις.

«Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας και επιχειρηματίες για την αποπληρωμή των οφειλών τους, προκειμένου και οι ίδιοι να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους και ο δήμος να έχει εισπράξεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας είναι οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 24 δόσεις ανάλογα με το ποσό της οφειλής του καθενός. Τον αριθμό των δόσεων αναμένεται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στην επικείμενη συνεδρίασή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου