ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης Ρήγα Φεραίου για το αγροτικό δίκτυο

κριτική-της-μείζονος-αντιπολίτευσης-839052

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Χαράλαμπος Πάσχος επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή

Για «πλήρη εγκατάλειψη στο αγροτικό δίκτυο του δήμου Ρήγα Φεραίου» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Πάσχος, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στο έλεος της τύχης τους έχουν αφεθεί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ρ. Φεραίου αφού η δημοτική αρχή δεν φρόντισε έγκαιρα, ως όφειλε, να δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε να μπορούν τα μηχανήματα του δήμου, νόμιμα, με τους κατάλληλους χειριστές και τις απαραίτητες συμβάσεις, να προβούν στην βελτίωση του αγροτικού δικτύου».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι δεν έθεσε το συγκεκριμένο θέμα σε προτεραιότητα από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ κατηγορεί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι δεν συνεργάστηκε με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Περιβλέπτου, του Αερινού, του Αγ. Γεωργίου και του Κεραμιδίου, που είχαν καταγράψει όλα τα κατά τόπους προβλήματα ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στο Κεραμίδι όπου έχει καταστραφεί ολοσχερώς το αγροτικό δίκτυο και στο Βένετο όπου ο δρόμος προς το Κουλούρι (παραλία Βενέτου) παραμένει αδιάβατος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αδιάβατος είναι επίσης και ο δρόμος εκτάκτου ανάγκης που υπάρχει στο Βένετου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και παραθεριστές του οικισμού να κινδυνεύουν να καούν «σαν τα ποντίκια» όπως μας τόνισε ο τοπικός σύμβουλος κ. Γαλάτος, σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, πυρκαγιάς. Κι εδώ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καθιστούμε υπεύθυνους την δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για ότι συμβεί» σημειώνει ο κ. Πάσχος.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ίδιος κάνει λόγο για «ανυπαρξία της δημοτικής αρχής», ενώ τονίζει παράλληλα ότι «οδηγεί, όπως πληροφορούμαστε τους Βενετιώτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προβαίνοντας με δικά τους μισθωμένα μηχανήματα στις απαραίτητες βελτιώσεις του αγροτικού δικτύου».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο κ. Πάσχος σημειώνει ότι «είναι απορίας άξιον πώς αυτή η δημοτική αρχή συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. για την πρόσληψη ναυαγοσώστη στο Καμάρι! (κι εκεί ήταν αργοπορημένη) και δεν έχει φέρει ακόμη και σήμερα, αποκλειστικό θέμα πρόσληψης με δίμηνη σύμβαση, χειριστή γκρέιντερ, πέρα από συμβάσεις πυρασφάλειας ή οτιδήποτε άλλο. Ας κρίνουν οι δημότες»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου