ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σοβαρές ζημιές στο δήμο Ρήγα Φεραίου

σοβαρές-ζημιές-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-844083

Αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι τοπικών κοινοτήτων με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προτείνεται να κηρυχτούν οι τοπικές κοινότητες Αερινού, Περιβλέπτου, Κερασιάς, Καναλίων, Κεραμιδίου και Ριζομύλου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, λόγω των εκτεταμένων ζημιών και προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η απόφαση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το αίτημα της καταγραφής των ζημιών, ελήφθη κατά την χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, αφού προηγήθηκε αντίστοιχη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, ενώ το κοινό αίτημα προωθήθηκε άμεσα σε όλους τους συναρμόδιους φορείς. Στη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε παράλληλα να ληφθεί ειδική μέριμνα για την αποκατάσταση των πολλών ζημιών που προέκυψαν σε αγροτικές καλλιέργειες, δενδροκαλλιέργειες αλλά και αγροτικό εξοπλισμό σε όλη την περιφέρεια του δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν οι ζημιωθέντες εκτός της όποιας άλλης βοήθειας υπάρξει και τη δυνατότητα να ενταχθούν σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, να προβεί στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Στο μεταξύ, δεκάδες προβλήματα προκάλεσαν στο οδικό επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Ρήγα Φεραίου τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 21 και 22 Μαΐου. Σκιαγραφώντας το σύνολο των προβλημάτων που προκλήθηκαν, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Παλληκάρης, ανέφερε ότι σημειώθηκαν καταστροφές σε ρέματα, χαντάκια και αυλάκια πολλών περιοχών, και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Περιβλέπτου, όπου σημειώθηκαν ζημιές στο οδικό επαρχιακό δίκτυο προς Παλιούρι, στην Κοκκίνα και στο Ελευθεροχώρι, στην αγροτική οδοποιία. Παράλληλα προβλήματα σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο, σε αγροτικούς δρόμους της Κερασιάς, στο Κεραμίδι, στο Βένετο, στα Κανάλια και σε καλλιέργειες σιτηρών και οπωροκηπευτικών. Προβλήματα προκλήθηκαν παράλληλα και στις παρακάρλιες περιοχές. Παράλληλα, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του συντονιστικού, επισήμανε ότι ζητήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν στις 21 και 22 στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ρήγα Φεραίου και με έγγραφο να αποσταλούν στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.Το έμψυχο δυναμικό του δήμου και τα διαθέσιμα μηχανήματα, εξάλλου, τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων που σάρωσαν την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου