ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου

επίσημη-υποδοχή-του-αρχιεπισκόπου-846522

Την Κυριακή 22 Μαΐου ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί σε εκδηλώσεις του Συλλόγου Περιβολιωτών και την επομένη σε Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη

Με κάθε επισημότητα θα υποδεχτεί η Μαγνησία τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βελεστίνο το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου και το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου στο Συνεδριακό της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην περιοχή μας με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του Συλλόγου Περιβολιωτών και της Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης που διοργανώνεται για πρώτη φορά, παρουσίασε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι ο Μακαριότατος αποδέχθηκε την πρόσκληση που απηύθυναν από κοινού η «Μαγνήτων Κιβωτός» και οι Περιβολιώτες και θα παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη συνδρομή του δήμου Ρήγα Φεραίου και τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Μακαριότατου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του κλήρου και του λαού. Θα ακολουθήσει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριότατου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Στη διάρκεια του Εσπερινού τον Μακαριότατο θα προσφωνήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, ενώ θα αντιφωνήσει ο κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, στο προαύλιο του ναού, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με «Παραδοσιακές γεύσεις και μουσική από τον τόπο καταγωγής μας», στο πλαίσιο της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων δράσης του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβολιωτών Βαγγέλης Κουβάτας και εκπρόσωπος της Μαγνήτων Κιβωτού και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακή Βλάχικη Ορχήστρα και χοροί από το τμήμα νέων και ενηλίκων του Συλλόγου Περιβολιωτών και λαϊκό Βλάχικο πανηγύρι.

Πανθεσσαλική σύναξη

Το πρωί της επομένης, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, θα γίνει η υποδοχή του κ. Ιερώνυμου στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα. Ο Μακαριότατος θα ευλογήσει και θα κηρύξει την έναρξη της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης, που θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ., με τη συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Θεσσαλικές Μητροπόλεις, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Θέμα της σύναξης είναι «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο» και ομιλητές ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου