ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θέατρο δημιουργείται στη λίμνη Κάρλα

θέατρο-δημιουργείται-στη-λίμνη-κάρλα-847423

Στόχος είναι να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και η επισκεψιμότητα της περιοχής

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το φιλόδοξο πλάνο της δημιουργίας ανοικτού θεάτρου στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Κάρλας, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα πόλο έλξης για τους φίλους του πολιτισμού και ταυτόχρονα μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο στόχος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με ίδιους πόρους του δήμου Ρήγα Φεραίου, το αργότερο έως το επόμενο καλοκαίρι, ενώ έχουν εξασφαλιστεί, στο μεταξύ, οι απαραίτητες εγκρίσεις από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας και το φορέα διαχείρισης Κάρλας.

Το ανοιχτό θέατρο της Κάρλας, χωρητικότητας 700 και πλέον θέσεων, «θα εναρμονίζεται με το περιβάλλον και ταυτόχρονα θα βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με τον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο, δίνοντας στους φίλους του πολιτισμού τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας» όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αναλύοντας τους στόχους και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας, ο ίδιος αντιδήμαρχος τονίζει ότι στον περιβάλλοντα χώρο, που θα διαμορφωθεί ανάλογα, θα φυτευτούν ευκάλυπτοι που απωθούν τα κουνούπια, ενώ παράλληλα οι κερκίδες θα έχουν θέα προς την κατεύθυνση της λίμνης, δημιουργώντας ένα πολύ ελκυστικό σύνολο.

«Προσδοκία μας είναι, σημειώνει ο κ. Γκογκινούδης, το ανοιχτό θέατρο να χρησιμοποιείται όχι μόνο από το δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και από τους δήμους Βόλου και Λάρισας, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν το τοπίο που είναι πανέμορφο και παράλληλα να αξιοποιηθεί τουριστικά η λίμνη και να δημιουργηθούν καταστήματα εστίασης».

Διανομή τροφίμων

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και φρούτων στο δήμο Ρήγα Φεραίου και στο πλαίσιο αυτό διανεμήθηκαν 22 τόνοι ακτινίδια της προηγούμενες μέρες και έπεται προσεχώς η διανομή αντίστοιχων ποσοτήτων δαμάσκηνων.

Τα φρούτα διανέμονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και στους μαθητές των σχολείων του δήμου Ρήγα Φεραίου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου