ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική του Χ. Πάσχου στο Νομικό Πρόσωπο Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-του-χ-πάσχου-στο-νομικ-3180

Ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προς τους εργαζομένους των ΚΔΑΠ

Για «αδιαφανείς διαδικασίες» κατηγορεί το Νομικό Πρόσωπο δήμου Ρήγα Φεραίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος, σε ανοικτή επιστολή που απευθύνεται στους εργαζομένους των ΚΔΑΠ.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Πάσχος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ είναι ένα πρόγραμμα που εμείς σαν δημοτική αρχή, στην θητεία που πέρασε, καταφέραμε να φέρουμε στο Δήμο μας με πολλή δουλειά και οργάνωση» τονίζοντας παράλληλα ότι « η αρχική και κανονική χρήση του προγράμματος, είναι να χρηματοδοτούνται με ένα εφάπαξ μηνιαίο ποσό, όλες οι μητέρες του δήμου που έχουν ανήλικα παιδιά. Επειδή όμως θεωρήσαμε ότι αυτή η κατανομή είναι δύσκολο να γίνεται κάθε μήνα και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε μητέρα δεν είναι τόσο σημαντικό, θεωρήθηκε καλό ύστερα κι από παρότρυνση της ΕΕΤΤΑ (αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του προγράμματος), το ποσό να διατεθεί για την περαιτέρω επιμόρφωση σε καινούργια γνωστικά αντικείμενα, σε μαθητές του δημοτικού προσλαμβάνοντας για αυτό το σκοπό άνεργους νέους, απόφοιτους πανεπιστημίων με τα απαραίτητα προσόντα καθώς και άνεργους με την βασική εκπαίδευση για βοηθητικό προσωπικό. Ετσι θα πετυχαίναμε και επιπλέον γνώσεις να παρέχουμε στους μικρούς μαθητές και την ανεργία του δήμου μας να καταπολεμήσουμε, ως ένα βαθμό».

Ολα τα παραπάνω «πρέπει να επιτυγχάνονται πρώτον και κυριότερον με το τεκμήριο της ανεργίας και μάλιστα της μακρόχρονης ανεργίας και φυσικά με τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία η κοινωνία μας ως αδιάψευστος μάρτυρας μπορεί να πιστοποιήσει για τον καθένα μας» σημειώνεται στην ίδια επιστολή.

Παράλληλα ο κ. Πάσχος τονίζει ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα αλλά με τις σωστές διαδικασίες», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «ως αντιπολίτευση, πιστοί στον θεσμικό μας ρόλο, θα συνεχίσουμε να θίγουμε τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου