ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών του 30ου Δ.Σ. Βόλου

εκπαιδευτικές-επισκέψεις-των-μαθητώ-6931

Σε δήμο Ρήγα Φεραίου, τυροκομείο «Καρακάνας» και 3ο Δ.Σ. Αισωνίας – Σέσκλου

Μαθητές από το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στοπλαίσιοτου πολιτιστικού προγράμματος «Μαγνησία τόπος ονειρικός», για το σχολικό έτος 2015 – 2016,είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με στόχο την επαφή και γνωριμία με σημεία αναφοράς της γενεθλιας γης λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν την τοπική ιστορία και να γνωρίσουν τη σύγχρονη παραγωγική πραγματικότητα της περιοχής μας. Με σωστό προγραμματισμό και συμμάχους τον καλό καιρό και την προετοιμασία από το σχολείο η επίσκεψη άρχισε από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου. Ο δήμαρχος καλωσόρισε την ομάδα και μίλησε για την ιστορική διαδρομή της περιοχής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δούνε τη Χάρτα του Ρήγα, για την οποία τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο τυροκομείο «Καρακάνας», μια σημαντική τοπική επιχείρηση στη μεταποίηση γάλακτος και αντίστοιχων προϊόντων, στο Στεφανοβίκειο. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης παρουσίασαν το πλάνο της εταιρείας, η οποία έχει ενισχυθεί με τη δεύτερη γενιά της οικογένειας και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων προσαρμόζει την επιχείρηση στις νέες τάσεις και πρακτικές.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με τη στάση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές πρόσφεραν θερμή φιλοξενία. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, ΓεράσιμοςΤσιμπλούλης με διαδραστικό τρόπο παρουσίασε το βιβλίο του «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη» στους μαθητές. Οι μαθητές της Α’, Β’ και Στ’ τάξεων πληροφορήθηκαν, επίσης, για τις δράσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου. Ενημερώθηκαν ακόμη για το πειραματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί η αρχαιολόγος και υπεύθυνη του χώρου Ευαγ. Σταμέλου. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «σπυρί – σπυρί» κι έχει ως στόχο μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές να γνωρίσουν τις διατροφικές συνήθειες και τα φυτά που καλλιεργούσαν οι άνθρωποι στο Νεολιθικό Σέσκλο. Συνοδοί εκπαιδευτικοί των μαθητών ήταν ο διευθυντής κ. Πασχάλης Δήμου και οι κ.κ. Μάγου Ελένη, Αλεξίου Παρασκευή και Τρίγκα Βασιλική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου