ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νεκρός 47χρονος οδηγός φορτηγού σε φοβερό τροχαίο στην Παλαιά Εθνική

νεκρός-47χρονος-οδηγός-φορτηγού-σε-φοβε-18254

Στο ύψος του Ριζομύλου η νταλίκα που οδηγούσε και μετέφερε είδη μάρκετ ντελαπάρισε

Καρτέρι θανάτου την Τρίτη στις 4.50 τα ξημερώματα στην 40η χιλιομετρική θέση της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου για 47χρονο οδηγό φορτηγού ρυμουλκού που μετέφερε είδη μάρκετ. Πρόκειται για τον Γιώργο Σοφιανίδη κάτοικο εν ζωή Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του φορτηγού που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Βόλο, με αποτέλεσμα η νταλίκα να πέσει σε παρακείμενο χαντάκι, να ντελαπάρει και να ακινητοποιηθεί με τις ρόδες στον αέρα δίπλα σε μαντρότοιχο σπιτιού.

Επί τόπου έσπευσαν άμεσα η Τροχαία Βόλου και κλήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τρία διασωστικά συνεργεία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και την 8η ΕΜΑΚ. Ο άτυχος 47χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη εκπνεύσει. Γύρω από το φορτηγό υπήρχαν διάσπαρτα είδη του φορτίου που μαρτυρούσαν τις στιγμές φρίκης που είχαν προηγηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ανάσυρση του οδηγού από το όχημα χρειάστηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διήρκεσε σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες. Παρά τη συμμετοχή εννέα πυροσβεστών και την επιστράτευση γερανού ο απεγκλωβισμός του οδηγού ήταν δύσκολος.

Οι πυροσβέστες αρχικώς απομάκρυναν το ρυμουλκό που μετέφερε το φορτίο ώστε να ελαφρύνει το μπροστινό μέρος της νταλίκας. Στη συνέχεια σήκωσαν το φορτηγό. Τα διασωστικά συνεργεία έκοψαν τον ουρανό και κατάφεραν να ανασύρουν τον άτυχο άνδρα.

Δυστυχώς όμως για τον 47χρονο ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τροχαίο έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και στο κεφάλι, τα πιο βαριά στο στήθος. Φαίνεται ότι από το ντελαπάρισμα της νταλίκας το τιμόνι τον χτύπησε με μεγάλη δύναμη.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου τον παρέλαβε νεκρό και τον μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Η Τροχαία Βόλου στο μεταξύ συνέχιζε τη λήψη καταθέσεων για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο θανατηφόρο. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το δυστύχημα συνέβη σε σημείο που υπήρχε αριστερή στροφή του δρόμου. Ο 47χρονος που κινούταν στο ρεύμα προς Βόλο όταν για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα (26-04-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στη 40η χ/θ της Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, Δ.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου