ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας-Καναλίων θυμάται…

το-3ο-δημοτικό-σχολείο-κάρλας-καναλίων-24823

Τα 72 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κερασιάς

Οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Κάρλας – Καναλίων τίμησαν τη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος με δενδροφύτευση στην Κερασιά. Ηταν ο δικός τους τρόπος για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος της 4ης Απριλίου 1944

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμο Ρήγα Φεραίου, την τοπική κοινότητα Κερασιάς και το Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας- Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς, Αντωνία Χασιώτου παρουσίασε στους μαθητές τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, όταν κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γερμανικού στρατού από τις 28/3/1944 έως τις 4/4/1944 και τα δύο χωριά, Ανω και Κάτω Κερασιά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με πολλά ανθρώπινα θύματα. Το φωτογραφικό υλικό και τα ερείπια της άνω Κερασιά μαρτυρούν τη φρίκη του πολέμου και τις εξοντωτικές διώξεις των κατοίκων.

Με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποιήθηκε φύτευση αρωματικών, καλλωπιστικών φυτών και δενδρυλλίων στην πλατεία και το αλσύλλιο του Αγίου Νικολάου με μήνυμα «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου