ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διανεμήθηκαν 100 τόνοι τρόφιμα

διανεμήθηκαν-100-τόνοι-τρόφιμα-37839

Πεντακόσιες περίπου οικογένειες του δήμου Ρήγα Φεραίου βοηθήθηκαν στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου

Περισσότεροι από 100 τόμοι τροφίμων έχουν διανεμηθεί τον τελευταίο χρόνο σε 500 περίπου οικογένειες του δήμου Ρήγα Φεραίου, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ παράλληλα, τίθενται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, νέες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους. Εν αναμονή της διανομής 24 τόνων μανταρινιών, την ερχόμενη Δευτέρα, σε όλους τους μαθητές των σχολείων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και τον τοπικό πληθυσμό ευρύτερα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διερευνώνται οι προοπτικές διεύρυνσης των κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Στόχος μας είναι πέρα από τη διανομή τροφίμων, να υιοθετήσουμε δραστηριότητες για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, φροντίζοντας και για την αναψυχή τους, με εκδρομές, σεμινάρια επιμόρφωσης ή δράσεις πρόσθετης παιδείας, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους» όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Πέραν της επισιτιστικής βοήθειας που δίδεται στις 180 οικογένειες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναπτύσσονται δράσεις για τη βοήθεια πεντακοσίων επιπλέον οικογενειών, οι οποίες αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διανομή φρούτων στον τοπικό πληθυσμό, σε κάθε γωνιά του δήμου Ρήγα Φεραίου, η οποία ξεκίνησε με μεγάλες ποσότητες εσπεριδοειδών και θα συνεχιστεί προσεχώς με ακτινίδια και μπανάνες. Παράλληλα, δίδεται βοήθεια σε οικογένειες μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Ρήγα Φεραίου, της Εκκλησίας αλλά και σε συνεργασία με το στρατό. Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση δίδεται φαγητό από το 304 ΠΕΒ, προκειμένου να δοθεί σε όσους έχουν ανάγκη. Η διανομή φρούτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και κάθε ποσότητα φρούτων που αποστέλλεται για τους κατοίκους του δήμου Ρήγα Φεραίου, παραλαμβάνεται από επιτροπή, η οποία αποτελείται από δύο γεωπόνους της περιφέρειας και τον αντιδήμαρχο Τρ. Γκογκινούδη.

Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί διαδοχικά 53 τόνοι πορτοκάλια, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται, όπως προαναφέρθηκε, η διανομή 24 τόνων μανταρινιών.

Στο μεταξύ, διερευνώνται οι προοπτικές για την υλοποίηση παράλληλων δράσεων, όχι μόνο για παιδιά απόρων οικογενειών αλλά και τις οικογένειές τους, που περιλαμβάνουν συμμετοχή σε διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές, ενδεχομένως, δραστηριότητες, προκειμένου να δίνεται σε όλους η δυνατότητα να υιοθετήσουν δράσεις αναψυχής, κυρίως όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου