ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

εκδηλώσεις-μνήμης-και-τιμής-42936

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών της Μαγνησίας διατηρεί την παράδοση

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας στον εορτασμό και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Ρήγας Φεραίου, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, οι Περιβολιώτες υπογραμμίζουν ότι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως εθνικής εορτής καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου του 1838. Το έτος αυτό έγινε ο επίσημος εορτασμός. Τελέστηκε δοξολογία στο ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Πλήθος κόσμου αποθέωσαν τους αγωνιστές της επανάστασης. Μετά τη δοξολογία στήθηκε γλέντι στη πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ άναψαν φωτιές στην Ακρόπολη. Στο Λυκαβηττό στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός, που έφερε τη φράση «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».

Ετσι και φέτος, ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, πιστός στην παράδοση και στη μνήμη των χρόνων συμμετείχε στον εορτασμό και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Ρήγας Φεραίου, αποδίδοντας τιμές στους πεσόντες.

Συγκεκριμένα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την παρουσία του δήλωσε δυναμικά ο Σύλλογος, με ένα τμήμα Περιβολιωτών, συνολικά 45 ατόμων, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίου, όπου το σύλλογο εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Ευάγγελος Κουβάτας.

Κατόπιν, ακολούθησε παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, στην οποία έδωσε ισχυρό παλμό η ομάδα των Περιβολιωτών, που έκανε θριαμβευτική είσοδο με το λάβαρο του Συλλόγου το οποίο απεικονίζει το Σταυρό της γαλανόλευκης σημαίας και τον εθνομάρτυρα Ρήγα. Και όπως το 1838, έτσι και το 2016, ακολούθησε δημοτικό γλέντι, παρουσία πλήθος κόσμου.

Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, συνοδευόμενος από αιρετούς του δήμου και πολύς κόσμος. « Το γλέντι ήταν ανάλογο και όπως αρμόζει στη ρωμιοσύνη και τη γενναιότητα των Ελλήνων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου