ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σφοδρή επίθεση Νασίκα σε Πάσχο

σφοδρή-επίθεση-νασίκα-σε-πάσχο-60819

Σφοδρή επίθεση στο Μπάμπη Πάσχο ότι «καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει προκειμένου να αποποιηθεί των σοβαρών ευθυνών που έχει ο ίδιος και η παράταξή του που διοικούσε το δήμο, την προηγούμενη τετραετία» εξαπέλυσε χθες η δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την είσπραξη των οφειλών της Χαλυβουργίας.

Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται όλο το ιστορικό της υπόθεσης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής γίνεται γνωστό από τη στιγμή που ο κ. Νασίκας ανέλαβε τα ηνία του δήμου «κληρονόμησε» εκκρεμείς προσφυγές της Χαλυβουργίας Ελλάδος ΑΕ προς την Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του δήμου από τα έτη 2001 και μετά αναφορικά με τέλη που επιβάλει ο δήμος.

Επισημαίνεται επίσης ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή της κ. Λαΐτσου στης οποίας την παράταξη σήμερα επικεφαλής είναι ο κ. Πάσχος «επί μία 4ετία ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα και φυσικά δεν αποφάσισε ποτέ την εισαγωγή των προσφυγών αυτών προς συζήτηση στην Επιτροπή Φορολογικών υποθέσεων, με αποτέλεσμα να υφίσταται εκκρεμοδικία και κατ’ επέκταση έτσι να καθυστερεί η είσπραξη του 60% των τελών που έχει επιβάλει ο δήμος, δεδομένου ότι η Χαλυβουργία ασκώντας νόμιμο δικαίωμα κατέβαλε μόνον το 40% με την κατάθεση της κάθε προσφυγής».

«Για μια ακόμη φορά ψεύδεται απροκάλυπτα ο κ. Πάσχος και μετέρχεται ευτελείς επινοήσεις προκειμένου αφενός να βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφετέρου να ενισχύσει τη θέση του ως «επικεφαλής» δημοτικής ομάδας που δεν ελέγχεται από τον ίδιο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τη δημοτική αρχή .

Εξιστορώντας εξάλλου τα γεγονότα και το τι διαδραματίστηκε στο επίμαχο συμβούλιο, εκ μέρους του δήμου τονίζεται ότι η 3μελής Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του δήμου μετά από 15 χρόνια, σε δύο συνεδριάσεις της, στις 27-11-2015 και στις 7-3-2016, παρισταμένου του δημάρχου και των νομικών εκπροσώπων του δήμου που εισηγήθηκαν την απόρριψη των προσφυγών, μετά από πρόταση του Προεδρεύοντος αυτής – αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου κου Παπαρούνα, ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων συμβιβαστικής επίλυσης και την παραπομπή των προσφυγών και των αποφάσεών της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως ανωτάτου οργάνου του δήμου, όπως προβλέπεται κατά το νόμο, προς έγκριση ή μη, σε περίπτωση δε έγκρισης την περαιτέρω παραπομπή τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

«Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση»

Η δημοτική αρχή κατηγορεί ανοιχτά τον κ. Πάσχο ότι «απροκάλυπτα ψεύδεται και ότι μετέρχεται ευτελείς επινοήσεις προκειμένου αφενός να βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφετέρου να ενισχύσει τη θέση του ως «επικεφαλής» δημοτικής ομάδας που δεν ελέγχεται από τον ίδιο». Τον καλεί «να αναζητήσει στον καθρέπτη του τους οσφυοκάμπτες» ενώ επί της ουσίας του θέματος σημειώνει: «Ασχέτως που ο κ. Πάσχος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, αν είχαν κριθεί και οι προηγούμενες προσφυγές στην ώρα τους, ήδη από πολλών ετών θα υπήρχε τελεσίδικη απόφαση την οποία θα ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν ο δήμος και η Χαλυβουργία και να αποφεύγουν έτσι μακροχρόνιες αντιδικίες για κάθε χρόνο χωριστά».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη στάση του στο τελευταίο συμβούλιο όπου άνοιξε το θέμα, η δημοτική αρχή, κατηγορεί τον κ. Πάσχο ότι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η συζήτηση παρουσία πλήθος δημοτών και, μεταξύ άλλων και των εκπροσώπων και της Χαλυβουργίας καθώς και εργαζόμενοι που εκπροσωπούνταν από τον πρόεδρο του σωματείου αλλά και προμηθευτές της και ενώ αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εισηγήθηκαν την αναβολή της συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να γίνει καλύτερη πρόταση της εταιρείας για τη συμβιβαστική λύση επίλυση της διαφοράς, με την προοπτική νέας εξέτασης του θέματος, ο ίδιος και η ομάδα του αποχώρησαν προκειμένου προφανώς όπως τονίζεται από το Δήμο «να λάβει τις δέουσες οδηγίες… και, κατά την προσφιλή του τακτική, χωρίς να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση επί του μείζονος αυτού ζητήματος που απασχολεί το δήμο και την τοπική κοινωνία, πέταξε την μπάλα στην κερκίδα».

Τέλος δίνεται η διαβεβαίωση ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί» και ότι «για το ζήτημα αυτό έχει ήδη λάβει θέση δια της παράστασης του δημάρχου στην Επιτροπή προς υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου και διά της προτάσεως του αντιδημάρχου ο οποίος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος συμβιβασμού, πρόταση στην οποία συμφώνησε ομόφωνα η Επιτροπή» και ότι «προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δήμου, όπως άλλωστε προκύπτει από τις μέχρι τώρα ενέργειές της» καθώς έφερε το θέμα για συζήτηση μετά από 15 ολόκληρα χρόνια αναζητώντας λύση στην εκκρεμοδικία που υπάρχει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου