ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υπογράφεται η σύμβαση για τα «σαμαράκια»

υπογράφεται-η-σύμβαση-για-τα-σαμαράκ-61282

Ξεκινά το έργο βελτίωσης του δρόμου Βόλου – Βελεστίνου

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για το έργο βελτίωσης του δρόμου Βόλου – Βελεστίνου, από το Βελεστίνο μέχρι τη Χαλυβουργία, συνολικού προϋπολογισμού 9.200.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, θα υπογραφεί η σύμβαση από τον ανάδοχο του έργου και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι, μεταξύ άλλων, η καθαίρεση του προβληματικού επιχώματος της αρτηρίας για την εξάλειψη των φθορών (υψώματα, κυματώσεις) που εμφανίζονται στο οδόστρωμα, η σήμανση – ασφάλιση της οδού με την τοποθέτηση νέου τύπου Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Στηθαίων Ασφαλείας) και η αντικατάσταση των υφιστάμενων Φωτιστικών Σωμάτων με Φωτιστικά Σώματα τύπου Φωτεινών Διόδων Φωτοεκπομπής (LED).

Το προς ανακατασκευή οδικό τμήμα, μετά τη βελτίωσή του, θα έχει τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά με αυτά της υφισταμένης οδού και συγκεκριμένα 4 λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση) πλάτους 3,75 μ. η κάθε μία και Λωρίδες Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) πλάτους 2,5 μ., οι οποίες διαχωρίζονται με κεντρική νησίδα.

Με την ολοκλήρωση του έργου βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια και αναβαθμίζεται το υπόψη οδικό τμήμα, λόγω της εξάλειψης των υφιστάμενων φθορών του οδοστρώματος, της βελτίωσης του οδοφωτισμού και της ασφάλισης και αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας από 60km/h σε 90 km/h.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου