ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αιχμές από Χαρ. Πάσχο κατά του δήμου Ρ. Φεραίου για την αναβολή καταλογισμού οφειλών στη Χαλυβουργία

αιχμές-από-χαρ-πάσχο-κατά-του-δήμου-ρ-φ-61426

Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση προειδοποιεί η εταιρεία τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Η δημόσια καταγγελία μέσω ανακοίνωσης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ρήγα Φεραίο Χαρ. Πάσχο ότι η Χαλυβουργία οφείλει στο δήμο 700.000 ευρώ τα οποία η δημοτική αρχή δεν εισπράττει, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. υπήρξε εισήγηση από την Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων, πυροδότησε την έντονη αντίδραση της εταιρείας που με ανακοίνωσή της χθες το βράδυ αφενός διαψεύδει το ύψος των οφειλών και αφετέρου κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων συκοφαντούν την εταιρεία.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο κ. Πάσχος, η Χαλυβουργία οφείλει 700.000 ευρώ στο δήμο Ρήγα Φεραίου και η δημοτική αρχή αρνείται σύμφωνα με τιςκαταγγελίες του να εισπράξει τα χρέη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος στο προχθεσινό συμβούλιο ζήτησε οι σύμβουλοι να αποφασίσουν κατά συνείδηση παρά το γεγονός ότι η επιτροπή φορολογικών υποθέσεων έφερε εισήγηση στο Δ.Σ. που απέρριπτε το αίτημα της εταιρείας Χαλυβουργία για πληρωμή 100.000 ευρώ συνολικά έναντι των 700.000 με τις προσαυξήσεις κλείνοντας το κεφάλαιο των οφειλών μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Πάσχος κατήγγειλε ότι τελικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής φορολογικών υποθέσεων Χρ. Παπαρούνας εισηγήθηκε την αναβολή συζήτησης του θέματος υπογραμμίζοντας ότι «από «γυμναστικές επιδείξεις» τριών ωρών, να έρθει τελικά πρόταση για αναβολή(!) του θέματος, την οποία υπερψήφισε ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Παπαρούνας, αναιρώντας έτσι την ενυπόγραφη πρότασή του προς το Δ.Σ., με σκοπό τι; «Παζάρι» με την εταιρεία; Συμβιβασμό σε βάρος των νομικών διατάξεων που επισύρουν μέχρι και ποινικές ευθύνες για διαφυγόντα κέρδη του δήμου; Ιδωμεν».

Εντονη αντίδραση από Χαλυβουργία

Στην απάντησή της η εταιρεία αναφέρει: «Η Χαλυβουργία Ελλάδος δηλώνει ως ανακριβείς και εσφαλμένες οποιεσδήποτε αναφορές σε ύψος οφειλομένων ποσών στο δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οποιαδήποτε διαφορά, και βεβαίως όχι του μεγέθους των ποσών αυτών, θα επιλυθεί ενώπιον των δικαστηρίων σύμφωνα με το νόμο και η εταιρία πιστεύει ότι θα δικαιωθεί.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, οι επίδικες διαφορές θα συζητηθούν σε συμφωνία και με την εταιρία με όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση.

Η Χαλυβουργία Ελλάδος επιφυλάσσεται, τέλος, για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της έναντι κάθε υπευθύνου για δυσφημιστικά σχόλια της φήμης και της εταιρικής της εικόνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου