ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προωθούνται έργα υποδομής στο δήμο Ρήγα Φεραίου

προωθούνται-έργα-υποδομής-στο-δήμο-ρή-65830

Συνάντηση της δημοτικής αρχής με την υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρ. Χρυσοβελώνη

Η υλοποίηση τριών προτεινόμενων έργων υποδομής τέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα με την υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δ. Νασίκας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δ. Παλληκάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, Α. Βλάχος και ο πολιτικός μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, Λ. Λάβδας, επισκέφτηκαν την υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και την ενημέρωσαν για τη συμμετοχή του δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 (χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ), με την υποβολή τριών προτάσεων – έργων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Περιφέρεια» Τοπικής Κοινότητας Αερινού του δήμου Ρήγα Φεραίου», την «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Εικοσάρια – Σαριγκιόλ» Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου του δήμου Ρήγα Φεραίου» και την «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγίου Γεωργίου και Αερινού και Αγωγών Μεταφοράς».

Κατόπιν αναλυτικής ενημέρωσης η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι, παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έργα άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, η ίδια θα συμβάλει τα μέγιστα προς την υλοποίησή τους.

Τέλος, στη συνάντηση αναφέρθηκε και το ζήτημα του νέου Δημοτικού Μεγάρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής εκεί. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για περαιτέρω συζήτηση ώστε να προχωρήσει και αυτό το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου