ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απόκριες στο δήμο Ρήγα Φεραίου ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

απόκριες-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-απο-τη-δ-79108

Πνεύμα συνεργασίας στις εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων

Θεσμό αποτελεί το καρναβάλι του δήμου Ρήγα Φεραίου, το οποίο η δημοτική αρχή κάθε χρόνο ενισχύει και εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο σπουδαία παράμετρος του θεσμού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρονιά.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το καρναβάλι του δήμου Ρήγα Φεραίου, το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου, μέσα από το καρναβάλι, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει τη μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του.

Το πρόγραμμα του καρναβαλιού έχει ως εξής:

* Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, 21.00, προγραμματίζεται βραδιά «Ραγκαβέλα» σε κατάστημα του Ριζομύλου

* Την Πέμπτη 10 Μαρτίου αρχίζει στις 20.30 το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μπροστά στο Δημαρχείο Βελεστίνου.

* Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, 22.00, πραγματοποιείται πάρτι μασκέ σε κατάστημα του Στεφανοβικείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου Αριστοτέλης

* Το Σάββατο 12 Μαρτίου, 11.00, πραγματοποιείται παιδικό πάρτι μασκέ στον πεζόδρομο Βελεστίνου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό σχολείο Βελεστίνου.

Την ίδια μέρα στις 11.00, αρχίζει το κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού στην

Πλατεία Ριζομύλου , στις 22.00 πραγματοποιείται πάρτι μασκέ σε κατάστημα του Στεφανοβικείου από το σύλλογο Αριστοτέλης. Στις 20.30, θα γίνει το άναμμα φωτιάς – Αποκριάτικο γλέντι, στο κοινοτικό κατάστημα από το Σύλλογο Αγ. Γεωργίου, στις 20.00 ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός στο Βένετο και στις 19.00 Παιδική Αποκριάτικη παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο στη Χλόη.

Κυριακή Αποκριάς

Την Κυριακή 13 Μαρτίου προγραμματίζονται:

  • Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, στις 14.00, στο Βελεστίνο.
  • Εναρξη παρέλασης Καρναβαλιστών στον Πεζόδρομο Βελεστίνου στις 17:30.
  • Αναμμα φωτιάς έμπροσθεν Εκκλησίας Αγίου Βασιλείου από το Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, 21.00, Βελεστίνο.
  • Αναμμα φωτιάς – Διαγωνισμός Καρναβαλιού, 20.00 στο Ριζόμυλο. Άναμμα φωτιάς στην πλατεία Στεφανοβικείου, 20.00, Στεφανοβίκειο.
  • Αποκριάτικα δρώμενα – πάρτυ μασκέ, άναμμα φωτιάς από πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού, 20.00, Αερινό.
  • Αποκριάτικα δρώμενα, 20.00, στην πλατεία από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Περιβλέπτου. Αναμμα φωτιάς – Αποκριάτικο γλέντι στο Δημοτικό Σχολείο Χλόης στις 20:00. Αναμμα φωτιάς στην πλατεία του χωριού Μ. Περιβολάκι στις 19:30.
  • Βραδιά Αποκριάς – Αναμμα φωτιάς, 20.00, στον Αγ. Δημήτριο και άναμμα φωτιάς – Διαγωνισμός καρναβαλιού, 20.00, στην Κερασιά.

Καθαρή Δευτέρα

Το πρόγραμμα της Καθαρής Δευτέρας 14 Μαρτίου, έχει ως εξής στο δήμο Ρήγα Φεραίου:

  • Κούλουμα – Σαρακοστιανά Εδέσματα με την συνοδεία ορχήστρας – Φουσκωτά – παιχνίδια, επίδειξη αερομοντελισμού, 11.00, στα προπύλαια σταδίου Βελεστίνου.
  • Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, 12.00, στο Ριζόμυλο.
  • Κούλουμα – Αποκριάτικα Δρώμενα, 11.00, στο Στεφανοβίκειο,
  • Κούλουμα στο Δημοτικό Σχολείο Xλόης στις 11:00,
  • Κούλουμα στο Κεραμίδι στις 12 :00 και
  • Καρναβάλι – Κούλουμα, 11.00, στα Κανάλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου