ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

500 επισκέπτες στο Μουσείο Λεφούση

500-επισκέπτες-στο-μουσείο-λεφούση-98017

Σημαντική δράση αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου

Οι δράσεις πολιτισμού που αναπτύσσονται από τον Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο κοινοτικό καφενείο Κεράσιας Πήλιου παρουσία των μελών του συλλόγου και κατοίκων του χωριού. Κατά την έναρξη, ο ιερέας των Καναλίων ο οποίος παρέστη ευλόγησε την πίτα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος Ελένη Παπαδημητροπούλου αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις δράσεις του συλλόγου κατά το 2015. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων,

στο πλαίσιο των δομών που συντηρεί και διαχειρίζεται, ο Σύλλογος, όπως το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο Ηλία Λεφούση έχει δεχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου τους σημαντικό αριθμό μεμονωμένων και οργανωμένων επισκεπτών, οι οποίοι υπολογίζονται σε πεντακόσιους.

Παράλληλα η πρόεδρος υπογράμμισε τη συμμετοχή του συλλόγου σε ορισμένες σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από άλλους φορείς της περιοχής μας, όπως: στο 3ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας (2-5 Ιουλίου 2015), όπου ο σύλλογος διά του Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου συμμετείχε στο εργαστήρι για την χλωρίδα με εισηγητή τον καθηγητή φυσιογνώστη και μέλος του συλλόγου κ. Οικονομίδη Δημ.

Επίσης συμμετείχε στη συνάντηση όλων πολιτιστικών φορέων του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις, σχετικά με την υποψηφιότητα της πόλης του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. «Ηταν ο μόνος σύλλογος του νόμου που προσήλθε εξαρχής με ολοκληρωμένο φάκελο» σημείωσε η κ. Παπαδημητροπούλου.

Επίσης ο σύλλογος συμμετείχε σε αντίστοιχη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο «μουσείο πόλης» Βόλου, για την επίσκεψη σχολείων της Β’βάθμιας εκπαίδευσης σε μουσεία του νομού.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε (ορισμένες από τις οποίες με τη στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου) περιελάμβαναν : πρωτομαγιάτική γιορτή στην Άνω Κερασιά, γιορτή που έχει εξελιχθεί σε παράδοση για το σύλλογο, μουσική βραδιά στο Μουσείο Ηλία Λεφούση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και το κιθαριστικό σύνολο «Εξάχορδο» της καθηγήτριας κ. Κυριακής Πολίτου (7-6-2015). Το «πάρτυ Νεολαίας» της Κερασίας (8-8), τη βραδιά Πανσελήνου στη μοναδική Άνω Κερασιά, μια εκδήλωση που έγινε με το μουσικό σύνολο των Νίκου Παρθένη – Ζαφείρη Κουκουσέλη, καθώς και με τους καλλιτέχνες Ιορδάνη Σιδηρόπουλο και Μαριάννα Λούμα (30-8). Την υποδοχή του φθινοπώρου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κάτω Κερασιάς, εκδήλωση που συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, καθώς και το μουσικό συγκρότημα “Vox Cantus” και τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση κατά την οποία, τιμώντας το κλίμα των ημερών, μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά της Κερασιάς και συμμετείχε χορωδία του Ωδείου Παλάσκα

Τέλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους τόνισε πώς μοναδικό κίνητρο διαχρονικά είναι η πρόοδος του χωριού και της ζωής σε αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου