ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διανομή πορτοκαλιών

διανομή-πορτοκαλιών-98030

Σε άπορες οικογένειες και μαθητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Είκοσι τέσσερις τόνοι πορτοκάλια διανεμήθηκαν σε άπορους κατοίκους του Δήμου Ρήγα τις προηγούμενες μέρες, σε άπορες οικογένειες, στους μαθητές σχολείων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Η κινητοποίηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήταν άμεση, προκειμένου να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους τα πορτοκάλια, με τη συνδρομή των διαθέσιμων αγροτικών μηχανημάτων του Δήμου, των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, των υπαλλήλων του Δήμου και με πρωτεργάτες τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που γνωρίζουν τις οικογένειες που χρίζουν βοηθείας και είναι υπεύθυνοι για κάθε διανομή ειδών διατροφής.

Η μεγάλη ποσότητα των πορτοκαλιών που διένειμε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στόχος μας είναι, τα τρόφιμα που έρχονται μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, να φτάσουν το ταχύτερο δυνατό στον προορισμό τους, στον κάθε δικαιούχο και στην ποσότητα που του αναλογεί. Παρά τη μορφολογία του δήμου, τα λίγα μηχανήματα και το ελάχιστο εργατικό δυναμικό που έχουμε στη διάθεσή μας, καταφέρνουμε και προσεγγίζουμε όλους τους δικαιούχους, προκειμένου να λάβουν τα είδη που τους αναλογούν».

Δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος είναι 180 άπορες οικογένειες σε όλο το Δήμο, παράλληλα 140 άτομα έχουν κάρτα σίτισης, δεκάδες οικογένειες εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ μεγάλος αριθμός οικογενειών καταγράφονται επίσης στη λίστα που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, με διακριτικότητα και εχεμύθεια πάντα, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να συνεχιστούν οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του επισιτιστικού προγράμματος, το σύνολο των αναξιοπαθούντων κατοίκων του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου