ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο ΓΕΛ Καναλίων

μαθήματα-πρώτων-βοηθειών-στο-γελ-κανα-116262

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά», πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Καναλίων.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με σκοπό την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και την παροχή πρωτοβάθμιας βοήθειας στα άτομα που χρήζουν ανάγκης.

Πραγματοποιήθηκε από το έμπειρο και εξειδικευμένο στο θέμα αυτό, προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και συγκεκριμένα από τις κ.κ. Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη, Στυρούλα Γακίκου και Ευγενία Μουστάκα.

Η παρουσίαση περιλάμβανε οπτικοακουστικό υλικό για την αντιμετώπιση σε πρωτοβάθμιο επίπεδο περιπτώσεων όπως εγκαύματα, λιποθυμία, σπασμούς, κρίση άσθματος, τραύματα, κατάγματα, δάγκωμα ζώου ή φιδιού, ηλίαση, οδική ασφάλεια, βοήθεια που θεωρείται απαραίτητη μέχρι να καταφθάσει η επέμβαση των μονάδων του Νοσοκομείου.

Τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι η αποφυγή πανικού και η ψύχραιμη αντίδραση των παραβρισκόμενων σε περίπτωση ανάγκης είναι αποφασιστικής σημασίας και μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στη διάσωση ενός συνανθρώπου μας.

Ακολούθησε βιωματική εφαρμογή των μεθόδων από το σύνολο των μαθητών και καθηγητών και έγινε κατανοητό ότι η γνώση και εξοικείωση σε τέτοια θέματα αποτελούν πρωταρχικό καθήκον προς το συνάνθρωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου