ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώνεται στον ταμιευτήρα της Κάρλας

εκπαιδευτική-εκδρομή-διοργανώνεται-119415

Σημαντικό οικοσύστημα

Εκπαιδευτική εκδρομή των μελών της στην Κάρλα διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το πρόγραμμα LIFE για το Κιρκινέζι, σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει ορνιθοπαρατήρηση σε διάφορα σημεία, περιμετρικά της Κάρλας, επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης του προγράμματος LIFE για το Κιρκινέζι, στα Κανάλια αλλά και στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στο ίδιο χωριό, καθώς και στο Κέντρο Ερευνας για τις Αυτοφυείς Ορχιδέες, στην Κερασιά Πηλίου.

Το πρόγραμμα LIFE+ Φύση: «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Ελλάδας» (LIFE11NAT/GR/001011) υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης NCC ΕΠΕ, τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου και το δήμο Ρήγα Φεραίου, με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν, παράλληλα, οι φυσικές ομορφιές και το οικοσύστημα της συγκεκριμένης περιοχής. Τα πουλιά που εντάσσονται σε ένα σπάνιο οικοσύστημα, η σημαντική αποικία αργυροπελεκάνων που πρόσφατα δημιουργήθηκε, η άγρια φύση και η ζωή, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους φίλους του οικοσυστήματος και των εναλλακτικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ποικίλες δράσεις με επίκεντρο το οικοσύστημα της Κάρλας, που προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στη γύρω περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου