ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διαχειριστική μελέτη του δάσους

διαχειριστική-μελέτη-του-δάσους-119434

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινότητας Κερασιάς είχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, με θέμα τη διαχειριστική μελέτη του δάσους, τη διανομή των κτημάτων της Κάρλας και άλλα ζητήματα που απασχολούν της κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό κατάστημα της τοπικής κοινότητας Κερασιάς, με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Δημήτρη Νασίκα και της εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας Κερασιάς κ. Αντωνίας Χασιώτη.

Στην παραπάνω σύσκεψη κλήθηκαν και παρευρέθηκαν τα μέλη των παραγωγικών φορέων της περιοχής (Δασικός Συνεταιρισμός & Αγροτικός Σύλλογος), καθώς επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρ. Παπαρούνας, Ι. Κορώνας, Δ. Παλληκάρης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Β. Παπανικολάου, ο Δ.Σ. Τρ. Παπαϊωάννου και δημότες της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των πεπραγμένων της Δημ. Αρχής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις – διευκρινήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη μελέτη του έργου «Κεντρική πλατεία Κερασιάς», όπου τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις.

Στην παραπάνω σύσκεψη συζητήθηκε η ολοκλήρωση της υλοτομίας για ατομικές, οικιακές ανάγκες των κατοίκων της τοπικής κοινότητας από το δασικό συνεταιρισμό. Εγινε ενημέρωση από το μελετητή για την ολοκλήρωση άμεσα της διαχειριστικής μελέτης δάσους Κερασιάς. Η διαχειριστική μελέτη θα ισχύει για πέντε χρόνια δίνοντας εργασία στα μέλη του δασικού συνεταιρισμού. Επίσης έγινε συζήτηση για την κατανομή και διαχείριση των κτημάτων της Κάρλας στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ανέργους και η προοπτική τους.

Ακολούθησαν προτάσεις από τους κατοίκους για τις πηγές ύδρευσης, την αγροτική οδοποιία, την ηλεκτροδότηση δεξαμενής στη θέση «Φιλιάτικα», την αντικατάσταση αγωγού από τον οικισμό μέχρι το γήπεδο, τη διαμόρφωση δρόμου Αγ. Ιωάννη κ.α.

Επίσης ζητήθηκε άμεση συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Βόλου – Κερασιάς με ασφαλτόστρωση και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου