ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σημαντικό οικοσύστημα

σημαντικό-οικοσύστημα-123444

Ομιλίες για την ορνιθοπανίδα διοργανώνονται στον ταμιευτήρα της Κάρλας

Εκπαιδευτική εκδρομή των μελών της στην Κάρλα διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το πρόγραμμα LIFE για το Κιρκινέζι, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου).

Στο πλαίσιο της εκδρομής θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό: «Ο ταμιευτήρας της Κάρλας και η σημασία για την ορνιθοπανίδα και την προστασία της φύσης», από τον βιολόγο κ. Γιώργο Κατσαδωράκη και «Οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων και ο εποικισμός της Κάρλας από πουλιά την τελευταία δεκαετία», από τον δασολόγο κ. Σταύρο Πολύμερο. «Παρουσίαση του προγράμματος LIFE για το Κιρκινέζι», από συνεργάτη του προγράμματος.

Οι ομιλίες θα γίνουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 19.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Σκουβαρά», στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτίριο Παπαστράτου – Θόλος). Πέρα από τις ομιλίες, το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει ορνιθοπαρατήρηση σε διάφορα σημεία, περιμετρικά της Κάρλας, επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης του προγράμματος LIFE για το Κιρκινέζι, στα Κανάλια αλλά και στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στο ίδιο χωριό, καθώς και στο Κέντρο Έρευνας για τις Αυτοφυείς Ορχιδέες, στην Κερασιά Πηλίου.

Το πρόγραμμα LIFE+ Φύση: «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Ελλάδας» (LIFE11NAT/GR/0010 11) υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης NCC ΕΠΕ, τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου και το δήμο Ρήγα Φεραίου, με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: www.life-kirkinezi.gr, facebook /LifeKirkinezi

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου