ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοιχτό θέατρο στην Κάρλα

ανοιχτό-θέατρο-στην-κάρλα-128517

Φιλόδοξοι στόχοι τουριστικής ανάπτυξης τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επικεφαλής του δήμου Ρήγα Φεραίου, μεταξύ των οποίων κατέχουν εξέχουσα θέση η κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στις όχθες της λίμνης Κάρλας και η δημιουργία τουριστικού χάρτη.

Ο τουριστικός χάρτης του δήμου, που δημιουργήθηκε, θα εκδοθεί σύντομα, για την διευκόλυνση και ενημέρωση του επισκέπτη για το δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο επισκέπτης, μέσα από το συγκεκριμένο χάρτη, από τη μια θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου για να προσανατολιστεί και από την άλλη θα παρέχει όλα τα στοιχεία για το κάθε δημοτικό διαμέρισμα, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, εκκλησίες, τα προϊόντα που παράγονται σε κάθε διαμέρισμα, εστιατόρια, καταλύματα και χρήσιμα τηλέφωνα.

Μια ακόμη σημαντική ενέργεια είναι, όπως προαναφέρθηκε, η κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στις όχθες της λίμνης Κάρλας. Ο δήμος έχει λάβει την έγκριση της αρχαιολογίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου -οι μηχανικοί- έχουν μπει στην διαδικασία για να υλοποιηθεί το έργο. Στο θέατρο θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το εν λόγω έργο έχει ως στόχο την αύξηση ξένων επισκεπτών στο δήμο Ρήγα Φεραίου.

«Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη είναι σημαντικός. Κάθε δήμος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα γεωγραφικά και πολιτιστικά του χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ο δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προβεί σε ενέργειες και δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή του» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν, παράλληλα, φυσικές ομορφιές και το οικοσύστημα της συγκεκριμένης περιοχής. Τα πουλιά που εντάσσονται σε ένα σπάνιο οικοσύστημα, η σημαντική αποικία αργυροπελεκάνων που πρόσφατα δημιουργήθηκε, η άγρια φύση και η ζωή, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους φίλους του οικοσυστήματος και των εναλλακτικών δράσεων.

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση των πολιτιστικών φορέων για τον προγραμματισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου.

Πέρυσι από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις απόκριες, επισκέφτηκαν το Βελεστίνο και το Ριζόμυλο πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του δήμου και όχι μόνο. Ετσι και φέτος προγραμματίζονται πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις με σκοπό την αύξηση των ξένων επισκεπτών.

Παράλληλα «ο ποδηλατικός γύρος Κάρλας που διοργανώσαμε πέρυσι για πρώτη φόρα με μεγάλη επιτυχία, στόχευε στην ευαισθητοποίηση και στην ενεργοποίηση όλων των πολιτών για τη εθελοντική συμμετοχή τους στην τουριστική ανάδειξη του χώρου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί και πάλι το Μάιο, καθώς πολύ είναι εκείνοι που ζητούν να πραγματοποιηθεί» όπως αναφέρει ο κ. Γκογκινούδης, ο οποίος εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο έως το τέλος Φεβρουαρίου το λαογραφικό Μουσείο στο δημοτικό διαμέρισμα του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου. «Πιστεύουμε, επισημαίνει ο ίδιος αντιδήμαρχος, θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο τουριστών αλλά και επιστημόνων οι οποίοι, στο πλαίσιο της δράσης του Μουσείου, θα επισκέπτονται την περιοχή». Στο λαογραφικό Μουσείο θα υπάρχουν ενότητες σχετικές με την ζωή, τη θρησκεία, την εργασία, την κατοικία, τα ήθη και έθιμα του χωριού.

Τέλος ένας σημαντικός πόλος έλξης των τουριστών είναι η μοναδική παραλία του δήμου, το Καμάρι. «Η ανάδειξη της συγκεκριμένης οργανωμένης παραλίας του δήμου μας είναι ένας από τους στόχους μας. Είδη από πέρυσι προβήκαμε στον καλλωπισμό της. Ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν κατά μήκος της. Φέτος θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στο Καμάρι έτσι ώστε να την επισκεφτεί ο διπλάσιος και ο τριπλάσιος γιατί όχι αριθμός τουριστών. Ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο μέρος έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μπάνιο του στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους και να αφεθεί στη ομορφιά του μαγευτικού τοπίου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα» όπως αναφέρει ο κ. Γκογκινούδης.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως πλούσιο γεωμορφολογικό και φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, φημισμένα προϊόντα, δυναμικό πολιτιστικό υπόβαθρο και φυσικά την κουλτούρα. «Επιθυμούμε να καταφέρουμε ο επισκέπτης – τουρίστας να θέλει να επισκέπτεται πολλές φόρες το δήμο μας και όσο περισσότερο έρχεται τόσο περισσότερο να θέλει να μείνει» καταλήγει ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου