ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κινητοποίηση για το Λύκειο Καναλίων

κινητοποίηση-για-το-λύκειο-καναλίων-130266

Τοπική κοινωνία, εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παραμονή του σχολείου

Δήμος Ρήγα Φεραίου, κάτοικοι της περιοχής, εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα δώσουν από κοινού τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων και στην αντικατάστασή του από λυκειακές τάξεις, που σημαίνει υποβάθμιση του σχολείου. Προχθες, σε συνάντηση που είχαν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι όλοι μαζί να ζητήσουν από το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη που αναλαμβάνει καθήκοντα από την ερχόμενη Δευτέρα, να ανατρέψει την πρόταση του προκατόχου του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό, πρόταση του απερχόμενου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη προς το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του Λυκείου Καναλίων και ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις, ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων στο δήμο Ρήγα Φεραίου. Το 2011 κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στον εκπαιδευτικό χάρτη, είχε αποφασιστεί η κατάργηση του Λυκείων Καναλίων, το οποίο εξυπηρετεί μαθητικό δυναμικό από το ίδιο το χωριό, την Κερασιά και το Κεραμίδι. Με ομόφωνη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, μπλοκαρίστηκε η απόφαση και κάθε χρόνο έπαιρνε αναστολή εκτέλεσης. Φέτος υπήρξαν θετικές εξελίξεις σε επίπεδο υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποσυρθεί η πρόταση κατάργησης. Πλην όμως ήρθε η αιφνιδιαστική πρόταση του απερχόμενου διευθυντή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, εξέφρασε το παράπονό του για την αιφνιδιαστική πρόταση κατάργησης του κ. Δοδοντσάκη, υποστηρίζοντας ότι η υποβάθμιση του σχολείου θα οδηγήσει στην κατάρρευσή του. Μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στα Κανάλια και κατ’ επέκταση για την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού και υπογράμμισε τη διάθεση της δημοτικής αρχής να μην επιτρέψει την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Τρ. Παπαϊωάννου, χαρακτήρισε το ζήτημα σοβαρό και έκανε ιστορική αναφορά στα γεγονότα από το 2011 και μετά. Αναφέρθηκε μάλιστα και στη στήριξη των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή του σχολείου.

Για τις ενέργειές της από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την πρόταση κατάργησης του σχολείου, ενημέρωσε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Καναλίων κ. Καλλιόπη Τάσιου, αναφερόμενη στις παρεμβάσεις της στην ΕΛΜΕ αλλά και στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Τηλεφωνικώς εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη των καθηγητών να παραμείνει το σχολείο ως έχει. Τοπική κοινωνία, εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ αναμένουν από Δευτέρα, οπότε και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκρ. Σαβελίδης, να ζητήσουν ραντεβού μαζί του, προκειμένου να αποσυρθεί η πρόταση κατάργησης του λυκείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου