ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόταση κατάργησης του Λυκείου Καναλίων

πρόταση-κατάργησης-του-λυκείου-καναλ-140077

Αναστάτωση για την πρόταση του απερχόμενου Δ.Δ.Ε., Γ. Δοδοντσάκη προς το υπουργείο Παιδείας

Πρόταση του απερχόμενου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη προς το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του Λυκείου Καναλίων και ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις, ξεσηκώνει σωρεία αντιδράσεων στο δήμο Ρήγα Φεραίου. Εκπαιδευτική οικογένεια αλλά και τοπική κοινωνία δηλώνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την πρόταση που θα υποβαθμίσει και θα συρρικνώσει το σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το ίδιο το χωριό των Καναλίων αλλά και τα χωριά της Κερασιάς και του Κεραμιδίου, απ’ όπου προέρχεται το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μονάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, το 2011 κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στον εκπαιδευτικό χάρτη, είχε αποφασιστεί η κατάργηση του Λυκείου Καναλίων, το οποίο εξυπηρετεί μαθητικό δυναμικό από το ίδιο το χωριό, την Κερασιά και το Κεραμίδι. Με ομόφωνη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, μπλοκαρίστηκε η απόφαση. «Είπαμε ομόφωνα όχι στην κατάργηση του σχολείου», ανέφερε ο κ. Νασίκας.

Αλλά και η διευθύντρια του Λυκείου Καναλίων, κ. Καλλιόπη Τάσιου, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση τελούσε υπό αναστολή επί πέντε χρόνια. Φέτος μάλιστα έγιναν κινήσεις σε επίπεδο υπουργείου Παιδείας για την απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Λυκείου. «Στις 23 Δεκεμβρίου, ο κ. Δοδοντσάκης είχε επισκεφθεί το σχολείο μας. Δεν μας ανέφερε το παραμικρό. Ξαφνικά ενημερωνόμαστε ότι κατατέθηκε πρόταση για την κατάργηση του Λυκείου και την ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση, συρρίκνωση και σταδιακή κατάργηση του σχολείου», διαμαρτυρήθηκε η κ. Τάσιου.

Η ίδια έχει ενημερώσει την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την πρόταση του απερχόμενου διευθυντή αλλά και τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου. «Είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα δέκα ημέρες πριν αλλάξει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας», σχολίασε η κ. Τάσιου. Το θέμα απασχόλησε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου. «Αποφασίσαμε για μία ακόμη φορά ομόφωνα να παραμείνει το Λύκειο ως έχει. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Δεν θα αφήσουμε το σχολείο να κλείσει», σημείωσε ο κ. Νασίκας. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Μάλιστα, ο δήμαρχος, θα ζητήσει ραντεβού και με το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη. Ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Σαβελίδης, ανέφερε ότι θα έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία και αν χρειαστεί θα τροποποιήσει την απόφαση για την κατάργηση του Λυκείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου