ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκοψαν την πίτα

εκοψαν-την-πίτα-147838

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου Περιβολιωτών

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα μαζί με τον Αρχιερατικό της περιοχής Βελεστίνου π. Αθανάσιο Τράϊκο, και τον π. Θεοφάνη Μανούρα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Κουβάτας, ευχήθηκε, εκ μέρους των μελών του Δ.Σ., καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και πρόοδο.

Ιδιαίτερα τιμητική για το Σύλλογο ήταν, εξάλλου, η παρουσία του καθηγητού του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνη Μπουσμπούκη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η μετακίνηση των Βλάχων από τους κάμπους στα βουνά και αντίστροφα». Στον ομιλητή δόθηκε αναμνηστική πλακέτα, με τις ευχαριστίες των διοργανωτών.

Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, και το παιδικό τμήμα της χορωδίας απέδωσε βλάχικα – Περιβολιώτικα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Νίτσας Σαββανάκη, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Δωροθέα Κολυνδρίνη και Αργύρης Κοπάνας, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Σκρίμπας, οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και Δημήτριος Παλληκάρης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας και Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διοικητής Βελεστίνου, τέως Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Δ.Σ. Α.Σ Ρήγας Φεραίος Γεώργιος Καλόγηρος και Γεώργιος Παπαδάμ, αντίστοιχα, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανιτοβλάχων Σέσκλου, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου