ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναδεικνύει το ιστορικό παρελθόν

αναδεικνύει-το-ιστορικό-παρελθόν-147863

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Αγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά» του συγγραφέα και δημότη Ρήγα Φεραίου Νικολάου Μπανταβάνου, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Ρήγα Φεραίου και το βιβλίο προλόγισε η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή.

Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Το ιστορικό παρελθόν ενός τόπου αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και πολύτιμο σύμβουλο στο πλευρό του ανθρώπου. Η καταγραφή ιστορίας του Αγίου Γεωργίου, της «Μικράς Φεράς» όπως ονομαζόταν τον 4ο αι. π.Χ. ο οικισμός της αρχαίας Θεσσαλικής πόλης Φερές (Φεραί) και η παρουσίασή του στις σελίδες του παρόντος έργου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί για όλους μας τιμή και πρόκληση». Παράλληλα ο κ. Νασίκας υπογράμμισε ότι «όλο και περισσότερο είναι αναγκαία τέτοιου είδους βιβλία, για να αναδείξουν την πορεία ενός τόπου μέσα από το πέρασμα των χρόνων καθώς και την εξέλιξη τους, τόσο την πολιτιστική, όσο την κοινωνική και την οικονομική».

Με μεγάλη συγκίνηση ο κ. Νικόλαος Μπανταβάνος δήλωσε «είμαι πολύ ευτυχής που μετά από τόσα χρόνια κατάφερα να ολοκληρώσω μέσα σε ένα βιβλίο όλη την ιστορία για το χωριό, σύμβολο παράδοσης για τη νέα γενιά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο αιδεσιμότατος ιερέας του Αγίου Γεωργίου Φερών Δημήτριος Πρασσάς, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Τρ. Γκογκινούδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρ. Παπαρούνας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κ. Ιωάννης Κορώνας, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΡΦ Θανάσης Βλάχος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Αθ. Νασιάκος, οι Δ.Σ. κ.κ. Ευάγγ. Γιαννακός, Λάμπρος Κορώνας, Τρ. Παπαϊωάννου, οι πρώην κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου και Ριζομύλου κ.κ. Γ. Δελημήτρος και Γ. Εγγλέζος, αντίστοιχα, ο πρώην Δ.Σ. Φερών Ν. Παπαχρήστος και αρκετοί δημότες του Αγίου Γεωργίου Φερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου