ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χέρι βοήθειας σε 700 οικογένειες

χέρι-βοήθειας-σε-700-οικογένειες-166905

Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση επτακοσίων και πλέον οικογενειών του δήμου Ρήγα Φεραίου υλοποιήθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη στην καθημερινότητά τους.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου, έχοντας επίγνωση της δραματικής κατάστασης πολλών δημοτών που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, προσπάθησε να στηρίξει έμπρακτα άπορους δημότες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας», το οποίο υλοποιείται σε εφαρμογή της αριθ. 33/1752/07-01-2014 (Β’ 29) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρελήφθησαν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από το δήμο Ρήγα Φεραίου οι ποσότητες ρυζιού parboiled που αναλογούν στους κατοίκους του Δήμου που είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Η επιλογή των δικαιούχων του προγράμματος είχε γίνει το 2013, στους οποίους έγινε η διανομή από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δωρεάν διανομή πορτοκαλιών στους δημότες, που είναι δικαιούχοι της Κάρτας Σίτισης του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης, σε όλους όσοι είναι ωφελούμενοι του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και σε σχολεία του δήμου, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Η διανομή έγινε από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης διανεμήθηκαν διατακτικές οι οποίες χορηγήθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, αξίας 50 ευρώ σε 250 άπορους και αναξιοπαθούντες δημότες για την αγορά ειδών τροφίμων, οι οποίες μοιράστηκαν από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επιπλέον ο δήμος Ρήγα Φεραίου προέβη σε δράσεις αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργανώνοντας χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τους Πολιτιστικούς Φορείς του δήμου στις 18 Δεκεμβρίου.

To «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου «Αλύτρωτες Πατρίδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίων «Ηταυρος», ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Φερών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χλόης, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Κεραμιδίου, ο Μορφωτικός –Αθλητικός Σύλλογος Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αερινού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς και ο Σύλλογος Γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη».

Με επιτυχία στέφθηκε η εν λόγω εκδήλωση συγκεντρώνοντας ελαιόλαδο.

Στον απολογισμό των κοινωνικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στο δήμο Ρήγα Φεραίου στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καταγράφεται το τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο του Βελεστίνου.

To «παρών» στην αθλητική εκδήλωση έδωσαν οι παλαίμαχοι του Ρήγα Φεραίου, του Ολυμπιακού Βόλου, της Ομόνοιας Βόλου, του Αστέρα Ριζομύλου, του Διαγόρα Στεφανοβικείου, καθώς επίσης οι Μηχανικοί και οι Δικηγόροι. Η συμμετοχή του κοινού στη διοργάνωση και οι αθλητές του κάθε συλλόγου, βοήθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η ανταπόκριση όλων των φορέων, απέδειξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου, ανακουφίζοντας συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ευελπιστώντας οι πράξεις αυτές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ίδιος αντιδήμαρχος επισημαίνει παράλληλα ότι «αφήνοντας πίσω ένα ακόμη ζοφερό έτος, όπου δοκιμάστηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά οι αντοχές όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης, εύχομαι η ανατολή του 2016 να σημάνει ελπίδα, πρόοδο, επανάκτηση του σθένους και της αλληλεγγύης μας, ώστε να ξαναφέρουμε στην Πατρίδα μας τη δημιουργία και την ανάπτυξη που της αξίζει. Ελπίδα όλων μας είναι η χώρα μας να ξαναβρεί το βηματισμό της, η κοινωνία μας την αισιοδοξία της και η πολιτική τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου