ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράταση πληρωμής ασφαλίστρων ΟΓΑ

παράταση-πληρωμής-ασφαλίστρων-ογα-211335

Το αίτημα του δήμου Ρήγα Φεραίου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το αίτημα της παράτασης πληρωμής ασφαλίστρων του ΟΓΑ κατέθεσε εγγράφως ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια επιστολή «από την αρχή της εβδομάδας οι αγρότες του δήμου μας άρχισαν να παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του α’ εξαμήνου 2015. Δυστυχώς όμως οι εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 30/11/2015 δηλ. σε 5 μόλις ημέρες.

Υπάρχουν δε αρκετοί αγρότες οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα ειδοποιητήρια».Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο αγροτικός κόσμος και το γεγονός ότι η πλειονότητα των αγροτών είτε δεν έχει διαθέσει ακόμη τα προϊόντα της, είτε δεν έχει πληρωθεί ακόμη από τους εμπόρους, υπογραμμίζονται ιδιαιτέρως στην ίδια επιστολή.

Παράλληλα, ο κ. Νασίκας υπενθυμίζει στον αρμόδιο υπουργό ότι «δεν έχει καταβληθεί ακόμη στους αγρότες η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2015 αλλά και μια σειρά άλλων αγροτικών πληρωμών όπως εξισωτική αποζημίωση, αγροτικό πετρέλαιο, βιολογικά, αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές κ.λ.π.».

Για τους παραπάνω λόγους ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί παράταση στις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών τουλάχιστον κατά ένα μήνα, μέχρι 31/12/2015, τονίζοντας ότι «θεωρώ το αίτημα των αγροτών δίκαιο κα επιβεβλημένο κα είμαι σίγουρος πως τόσο εσείς όσο κα η διοίκηση του ΟΓΑ θα σταθείτε για ακόμη μία φορά στο πλευρό των αγροτών και θα ικανοποιήσετε το αίτημά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου